Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
235,-

Verdifulle fortellinger
Undring, felles verdier og fortellerglede

I land etter land, i alle tider, har fortellinger formulert og gitt svar på store spørsmål og hjulpet mennesker med å håndtere sine liv. Gjennom den muntlige fortellingens ulike sjangre, har menneskene diskutert og utviklet samfunnets oppfatninger og normer. Denne samlingen av fortellinger, som du nå holder i hånden, består av fortellinger som har vandret fra munn til munn i flere århundrer. Aldri har de brydd seg om landegrenser, men blitt spredd fra verdensdel til verdensdel.

Fortellinger vekker følelser og engasjerer og det som vekker sterke følelser, husker man. Fortellingene og det å fortelle i seg selv, er en måte å overføre kunnskap på og å underholde, samtidig som man formidler normer eller ulike idealer. Hvis man i tillegg legger i fra seg boka, og forteller med egne ord, ja, da skapes en kontakt som er helt unik til de som lytter.

Verdifulle fortellinger består av 34 fortellinger som formidler empati for de svake, viktigheten av gode vennskap og farene ved egoisme. Til hver fortelling finnes det spørsmål som utgangspunkt for gode og viktige samtaler. De utvalgte fortellingene passer for barn i alderen 6 – 12 år og er lette å gjenfortelle. 

Verdifulle fortellinger er en del av driv-serien med håndbøker for læreren der materialet kan tas direkte i bruk i undervisningen.

Per Gustavsson er fortellerpedagog, tidligere barnebibliotekar og forfatter. Han har gitt ut mange ulike eventyrsamlinger og fortellerbøker og er en aktiv formidler som er opptatt av å fremme fortellingenes magi. Han har også vært initiativtaker til Sagomuseet i Ljungby i Sverige og fortellerfestivalen på samme sted.

Mikael Thomasson er fortellerpedagog ved Sagomusset i Ljungby i Sverige. Der jobber han blant annet med å fortelle for barn og ungdommer og utdanner pedagoger til fortellerpedagoger.  

Forfattere:
(Oversetter)
ISBN:
9788245047639
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
184
Verk:
driv
Trinn:
2, 3, 4, 5, 6, 7
Verdifulle fortellinger