Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
235,-

Grenseløse fortellinger
Engasjerende kulturmøter og fortellerglede

Over hele verden lar vi oss underholde av fortellinger som ligner hverandre. Vi lar oss overraske over eventyrheltenes oppfinnsomhet, gråter når fortvilelsen er som størst, skvetter til når det skumle åpenbarer seg og puster ut når den lykkelige slutten avrunder fortellingen. Tross ulike språk, ulike måter å kle oss og levevis og ulike livserfaringer er vi mennesker like hverandre på innsiden. Fortellingene er en stor del av verdens kulturarv og en skattkiste av opplevelser.  

Fortellinger som ligner hverandre finnes i hele verden og vi mennesker kjenner oss ofte igjen i hverandres fortellinger. I blant kan man kjenne igjen fortellingens tema, og ikke sjelden er det samme fortelling som har spredt seg på ulike måter – over hele jorda. 

Grenseløse fortellinger består av 35 fortellinger som har vandret over hele verden i hundretalls og tusentalls av år. Til hver fortelling finner du informasjon om hvilket land fortellingen stammer fra og hvor den er vanlig. I tillegg får du konkrete og praktiske tips til hvordan du kan gå fram i arbeidet gjennom ulike øvelser og samtalespørsmål. Forfatterne gir også tips og forslag til teknikker en kan benytte seg av når man forteller i flerspråklige miljøer. 

Grenseløse fortellinger er en del av driv-serien med håndbøker for læreren der materialet kan tas direkte i bruk i undervisningen.

Per Gustavsson er fortellerpedagog, tidligere barnebibliotekar og forfatter. Han har gitt ut mange ulike eventyrsamlinger og fortellerbøker og er en aktiv formidler som er opptatt av å fremme fortellingenes magi. Han har også vært initiativtaker til Sagomuseet i Ljungby i Sverige og fortellerfestivalen på samme sted.

Mikael Thomasson er fortellerpedagog ved Sagomusset i Ljungby i Sverige. Der jobber han blant annet med å fortelle for barn og ungdommer og utdanner pedagoger til fortellerpedagoger.  

Forfattere:
(Oversetter)
ISBN:
9788245047646
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
228
Verk:
driv
Trinn:
2, 3, 4, 5, 6, 7
Grenseløse fortellinger