Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
kommer Dyrelære og aktivitet
Språk
Bokmål Nynorsk
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
999,-
Forventes utgitt 13.08.2024

Vi åpner for forhåndskjøp 180 dager før planlagt utgivelsesdato.

Dyrelære og aktivitet
vg2 heste- og dyrefag

Boka Dyrelære og aktivitet er ein del av læreverket for vg2 naturbruk frå Fagbokforlaget. Boka dekker læreplanen til det eine av dei to programfaga i Heste- og dyrefag vg2. Boka Drift og entreprenørskap (Fagbokforlaget) dekker læreplanen til det andre programfaget. 

Dyrelære og aktivitet tar for seg 
  • stell, ernæring og dyrehald
  • historie om dyrehald i Noreg
  • kunnskap om hest, hund, katt, fugl, gnagarar, andre små pattedyr, fisk, reptilar og virvellause dyr
  • eigne kapittel med konkrete framgangsmåtar for korleis ein trener hest, hund og selskapsdyr

I kvart kapittel finn du korte repetisjonsoppgåver og meir omfattande refleksjonsoppgåver. I tillegg finn du ein oppslagsdel bak i boka der alle fagbegrepa i verket er forklarte.

Til læreverket høyrer det til ein nettressurs med innhald for elev og lærar. Nettressursen inneheld:
  • sjølve læreverket, som følger strukturen i boka
  • undervisningsfilmar
  • fagomgrepsdatabase med 250 forklarte fagomgrep
  • repetisjons- og djubdeoppgåver 
  • digitale oppgåver
  • skriveverktøy tilpassa faget

Boka er rikt illustrert, og teksten er lett å lese.  

Rebekka Brandtzæg Morset er lektor i historie og har mastergrad om bruk av hest i Norge. Hun har jobbet som lærer i videregående skole siden 2013 innenfor heste- og dyrefaget, og har erfaring fra ulike naturbruksskoler. Hun er utdannet atferdskonsulent ved Universitetet i Ås, og har over ti års erfaring som hundeinstruktør og atferdskonsulent ved Trondheim Hundeskole. Hun er også instruktør innenfor belønningsbasert pleie og håndteringstrening. Rebekka er oppvokst på et ridesenter og har konkurrert aktivt med islandshest siden hun var ung. Hun er utdannet rideinstruktør og har jobbet på ulike staller i Tyskland, USA og Island. Hun har mange års erfaring med alt fra temming av unghester til trening av konkurransehester. Hun har vært sensor for sentralgitt eksamen i faget i flere år, og vært med i oppgavenemda for å utvikle sentralgitt eksamen i faget.

Ida Meyer vokste opp i forskjellige land i Østen, og i USA. Hun har hatt stor interesse for dyr hele livet, og har erfaring med mange ulike dyrearter. Hun tok en bachelorgrad innen hestesport ved Warwickshire College i England, og ble kvalifisert som rideinstruktør i sprang og dressur gjennom lærlingprogrammet til The British Horse Society. Hun har en mastergrad i hestevitenskap med fokus på dyrevelferd og læringsteori ved Edinburgh University. Ida har Praktisk-pedagogisk utdanning fra NMBU på Ås, med spesialisering innen naturbruk. Hun jobbet fulltid som rideintruktør fram til hun begynte å jobbe i videregående skole med heste- og dyrefag i 2014. Hun er også kvalifisert som hundeinstruktør og holder kurs på fritiden. Hun har ekstra studiepoeng i vurdering, og hun har vært sensor for sentralgitt eksamen for privatister i heste- og dyrefag. Hun er leder i prøvenemnden for dyrefag i Møre og Romsdal, og er i tillegg freelancekunstner.
Forfattere:
ISBN:
9788211047083
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
376
Verk:
Heste- og dyrefag vg2
Trinn:
VG2
Dyrelære og aktivitet