Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Norsk for yrkesfag og studieforberedende
Trinn: Vg1-Vg3

Å finne egnede tekster til norskundervisningen, og ikke minst, å lage gode opplegg, er tidkrevende. Tenk om tekstene hadde hatt en emneknagg som gjorde dem søkbare og lett tilgjengelige …

Med #-serien blir denne drømmen til virkelighet! Bytt ut velbrukte tekster med noe nytt og spennende.

I #-serien får du bøker med to mål: Å hjelpe deg finne gode samtidstekster og oppgaver skreddersydd for undervisningen i videregående, og å skape engasjement og leseglede hos elevene. Det gjør vi med elevnære tekster, og oppgaver som gir rom for elevenes egne assosiasjoner og erfaringer. Vi har både eksamensnære og praktiske oppgaver hvor elevene kan jobbe kreativt, i tillegg har bøkene en teoridel tilpasset bokens tema. For å gjøre bøkene innbydende, har vi lagt mye arbeid i å utforme et delikat design og bilder som skal tilføre teksten noe mer enn å bare være til pynt.

Bøkene er like godt egnet til felles klasseromsundervisning som til elever som ønsker å fordype seg i et emne.

  • Gir eleven leseglede
  • Fremmer dybdelæring
  • Har elevnære samtidstekster
  • Kreative, praktiske og eksamensnære oppgaver
  • Passer til fordypning i ungdomsskolen, og alle trinn og studieområder i videregående skole.

Karen Marie Kvåle Garthus er lektor med fagene norsk, tysk og folkloristikk i fagkretsen. Hun er avdelingsleder ved Valdres videregående skole, der hun blant annet har ansvar for pedagogisk utviklingsarbeid. Karen har lang erfaring som lektor og sensor, og hun har skrevet flere norskfaglige læreverk for videregående skole.

Anne-Marie Schulze er cand. philol. fra Universitetet i Oslo og Christian Albrechts Universität i Kiel med tysk, norsk og latin i fagkretsen. Hun underviser i tysk og norsk ved Kristelig Gymnasium i Oslo. Anne-Marie er en erfaren lærer og kursholder, og har skrevet flere læreverk for grunnskole og videregående skole, i norsk og tysk.

Agnetha Thormodsdatter er lektor i sosiologi med norsk og religionsvitenskap i fagkretsen. Hun underviser i norsk ved Fyrstikkalleen skole i Oslo. Agnetha har lang erfaring som lærer, og hun har vært konsulent og forfatter på ulike norskfaglige nettressurser.

Sigrid Sandemose er adjunkt med tilleggsutdanning og studerer master i lesevitenskap ved Universitetet i Stavanger. Hun er, siden 2012, ansatt ved Bergeland vgs i Stavanger, der hun underviser i norsk og spansk på studieforberedende. Hun har tidligere undervist på ungdomstrinnet i Osloskolen, hvor hun også jobbet med konkretisering av læreplanen i norsk for Oslo kommune. Gjennom alle årene som norsklærer har hun jobbet mye med elever som har en mangfoldig bakgrunn språklig og kulturelt. I tillegg har hun gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland.

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun