Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Verkstedet er et heldigitalt læremiddel for de praktisk-estetiske fagene K&H og musikk på ungdomstrinnet. Her finner du inspirasjonsfilmer, praktiske gjørefilmer, bilder, tekster, oppgaver og tidslinjer. Alt er tilpasset læreplanen slik at du kan drive spennende og kvalitetssikret undervisning. Verkstedet gir elevene god støtte ved forberedelse til timer, prøver og prosjekter, og er på den måten svært egnet til omvendt undervisning.

Klikk på lenken for å komme direkte til Verkstedethttps://verkstedet.portfolio.no/

Verkstedet består av tre deler:

Tema
Her presenteres elevene for ulike emner gjennom filmer, intervjuer, bilder, tekster, gjørefilmer og oppgaver.

Kunst og håndverk
Med pinner, krok og nål – lær strikking og hekling
Å tegne med lys – fotografi, teori og praksis
Snurr film! – film, teori og praksis
To to, betal for tre! – reklame, logo og markedsføring
Hvordan si mye med lite – visuell kommunikasjon og symbolbruk
Levende spor – lær mer om mønster
Sett DEG inn i kunsthistorien – kunst og kunsthistorie
Stol på meg – redesign
Bill.mrk. Kjøttmeis søker krypinn – hvordan bygge med tre
Minihytta – et fristed i naturen – arkitektur og miljøperspektiv
Design forbedrer verden – lær mer om design

Musikk
Spill i vei – lær et instrument
Dance like nobody’s watching – lær en dans
Musikk non stop – les om musikk
Rockens historie – fra blues til The Bealtes
Notasjon – musikkens språk
Å skrive om musikk – utforsk musikken rundt deg

Tidslinjer
Kunst- og musikkhistorien beskrives i tidslinjer hvor elevene kan utforske og lære mer om de ulike epokene.

Verktøykassa
Praktiske gjørefilmer, vurderingsskjema og andre hjelpemidler ligger som redskaper i en egen verktøykasse.

Trude Kallestad er adjunkt ved Ådnamarka skole i Bergen kommune, og har lang undervisningserfaring fra mellomtrinnet og ungdomstrinnet. Trude har tidligere gitt ut lærebøkene «Kunst- og håndverkstimen» (1.–7. trinn) og «Kunst, håndverk, teknologi og design». Sammen med Janne Lepperød drev hun maleskolen «Minilangelo» – en maleskole for barn i alle aldre.

Janne Lepperød er adjunkt med lang erfaring fra barne- og ungdomsskolen. Hun har tidligere jobbet som kreativ leder for maleskolen «Minilangelo», som Kultursjef i Tjøme kommune, og nå jobber hun som formidlingskonsulent i Kunst i Skolen. Janne har utgitt lærebøkene «Kunst- og håndverkstimen» (1.–7. trinn) samt læreboken «Kunst, håndverk, teknologi og design». 

Eva Lutnæs har en doktorgrad om standpunktvurdering i grunnskolefaget kunst og håndverk fra Arkitektur og designhøgskolen i Oslo. Hun arbeider som lektor i kunst og håndverk på ungdomstrinnet og postdoktor i forskergruppa Design Literacy ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Aria Senemar har mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til studier i nordisk språk og litteratur. Aria har bred erfaring med undervisning fra Osloskolen, og er spesielt opptatt av god vurderingspraksis og arbeid med grunnleggende ferdigheter i alle fag.  

Holgar Johannesen har lærerutdannelse fra lærerskolen i Torshavn på Færøyene og mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Holgar har jobbet i Osloskolen i 6 år og undervist pianoelever i 14 år. Som underviser og forfatter er han opptatt av utnytte de muligheter som moderne teknologi gir i form av videoer, lydfiler, apper og lignende.

Verkstedet er gratis skoleåret 2017/2018. Klikk på lenken for å komme direkte til Verkstedet: https://verkstedet.portfolio.no/

Noen få av filmene krever innlogging på grunn av opphavsrett, for å få tilgang til alt, ta kontakt med digitalt@fagbokforlaget.no

For å få mer informasjon om innholdet i verket, ta kontakt med markedskonsulent merete.heggernes@fagbokforlaget.no eller redaktør cathrine.falck@fagbokforlaget.no

Verkstedet