Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: NaturfagTrinn: 5-7
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: Elevbok (lese- og arbeidsbok i ett), lærerveiledning, nettressurs

Undrelaboratoriet er et helt nytt naturfagsverk for mellomtrinnet til fagfornyelsen. Elevene får både lese- og arbeidsbok i ett, og lærer å tenke og undersøke som en forsker. 

All kunnskap vi har i dag, kommer av at noen har stilt spørsmål og undret seg over verden rundt seg. I Undrelaboratoriet snur vi kompetansemålene i læreplanen til forskerspørsmål. Her får du bruke nysgjerrigheten din som en drivkraft til å finne ny kunnskap, med utgangspunkt i forskningsspørsmål som angår deg. Bøkene er utarbeidet i samarbeid med Nysgjerrigper, Norges Forskingsråd sitt tiltak for barn og unge.
Du finner også gratis nettressurs til bøkene her: https://www.nysgjerrigper.no/undrelaboratoriet/

Birthe Hodnekvam er lærer ved Haukås skole i Bergen, med over 20 års erfaring fra skolen. Hun har også jobbet på vitensenteret VilVite og vært ressursperson for Nysgjerrigper i en årrekke. Birthe brenner for å la elevene jobbe som forskere og har utviklet undervisningsmetoden i Undrelaboratoriet.

Ingvild Christine Lysen jobber som avdelingsleder ved en barneskole i Bergen. Hun er adjunkt med over 15 års erfaring som lærer på barnetrinnet. Hun brenner spesielt for norskfaget, og har videreutdanning i lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter. Ingvild har hovedansvaret for lesing og skriving i verket.

Knut Herland jobber som lærer på Meland Ungdomsskole. Han har over 30 års erfaring som lærer. Han er faglærer i naturfag og matematikk, og er opptatt av å forklare fagstoff på en enkel og forståelig måte. 

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun