Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Tak- og membrantekkkerfaget
Trinn: Vg3
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: Digitalt læreverk

Tak- og membrantekkkerfaget er et digitalt læreverk for lærlinger og praksiskandidater som ønsker å ta fagbrev i tak- og membrantekkerfaget. Læremiddelet inneholder fagartikler, illustrert begrepsdatabase, 42 videoer som viser håndlag og praktiske gjøremåter i faget, praktiske oppgaver for elev med lærerveiledning for instruktør, samt et dokumentasjonsverktøy, hms-ressurs, førstehjelpsfilmer og en StreamBIM-modul med tredimensjonale arbeidstegninger.

Læremiddelet svarer på alle kompetansemålene i læreplanen og det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling blir behandlet gjennomgående i lærestoffet.

Læremiddelet er utviklet i samarbeid med Takentreprenørenes forening (TEF) og med støtte fra utdanningsdirektoratet. 

Olav Haugerud er utdannet bygg- og anleggsingeniør og driver egen virksomhet. Han har 40 års erfaring innen tak- og membrantekking i forskjellige roller. Som ansatt i Protan AS var han aktiv i TeF, og som styreleder i TPF (TakProdusentenes Forskningsgruppe) gjennom 10 år hadde han blant annet ansvar for bladet «TPF informerer».

Vidar Jacklin har bred pedagogisk erfaring innen taktekkerfaget. Han har blant annet stått for alt av opplæring i østlandsregionen og undervist for Icopal/BMI på alle nivåer. Ved siden av har han vært engasjert i læreplanarbeid og utforming/sensur av sentralgitt eksamen. Han har også vært forfatter på flere lærebøker. Som instruktør i Varme arbeider har han hatt oppdrag for TeF i en årrrekke, og han har vært engasjert i TPF siden 2005.

Bjarne Lindhøy Jacobsen er taktekker og blikkenslager og har drevet familiebedrift innenfor begge fag. Han jobber for tiden som lærer i blikk- og taktekkerfaget på Åssiden vgs, i tillegg til at han underviser i mesterbrevutdanningen. Jacobsen har også vært med på å utarbeide de nye læreplanene for tak- og membrantekkerfaget.

Jon Johnsen har jobbet i takbransjen siden 1983 i firmaet Protan AS, senere Protan Entreprenør AS, som regionleder i tak- og membrantekking. Etter endt arbeidsliv har han fungert som rådgiver og har for tiden et engasjement som faglærer i taktekking hos Folkeuniversitet. Johnsen har vært engasjert i styret i TeF og har flere perioder bak seg som styreleder.

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun