Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Rettslære 1 og 2
Trinn: Vg2 og Vg3. Studieforberedende utdanningsprogram
Læreplan: Kunnskapsløftet.
Komponenter: Lærebok, lovsamling, fagnettsted og d-bok (digital bok) 

Om læreverket  
Lærebøkene Rettslære 1 og Rettslære 2 presenterer rettsområdene gjennom fakta, lovtekst, eksempler, juridisk metode og øvingsoppgaver. Bøkene er også å få som d-bøker (digitale bøker).

Fagnettstedet for elevene er gratis, og inneholder løsningsforslag til Test deg selv-oppgavene og en del av øvingene i bøkene. I tillegg er det ekstra teoristoff, ekstraoppgaver, begrepsforklaringer og et domsregister.

Fagnettstedet for læreren inneholder løsningsforslag til alle øvingene i boka og ekstraoppgavene på elevenes fagnettsted. To ganger i året publiseres JustisNytt med løsningsforslag til eksamensoppgavene i rettslære 2. I tillegg er det forslag til prøver i fagene, presentasjoner og tips til undervisningen.

Hvorfor velge Fagbokforlagets læreverk i rettslære?

  • Teorien konkretiseres gjennom bruk av eksempler som elevene kan kjenne seg igjen i
  • Bøkene har et språk tilpasset målgruppa, og er rikt illustrert med forklarende bilder og figurer
  • Læreverket legger vekt på å vise bruk av juridisk metode, og er i stor grad forankret i rettspraksis
  • Læreverket består av mindre oppgaver som tester læringsarbeidet underveis, og større oppgaver som forbereder elevene på eksamen

Hasse Bergstrøm er cand.jur. og cand.oecon. fra Universitetet i Oslo. Han har mer enn 35 års undervisningserfaring i fagene, herunder en del år ved lærerutdanningen (ILS) ved UiO. Bergstrøm har lang erfaring som lærebokforfatter.

Fagnettsted
Rettslære-bøkene har fått nytt fagnettsted: https://rettslaere.portfolio.no/
 
Fagnettsted til elevene er gratis og åpent for alle. Her finner elevene interaktive oppgaver, løsningsforslag til oppgaver i læreboka, juridisk ordbok og domsregister.
-
På fagnettstedet til lærer finner du tips til undervisningen, presentasjoner, ekstraoppgaver med løsningsforslag til bruk i prøver og hjemmearbeider, løsningsforslag til alle oppgavene i boka og tidligere eksamensoppgaver.

d-bok (digital bok)
Rettslære-bøkene finnes også d-bøker (digitale bøker). d-boka er en innholdsberiket utgave av studieboka i papir. I d-boka kan man ta notater, markere tekst, samt slå opp ord i ordbok.

Vurderingseksemplar
Vi sender gjerne vurderingseksemplar av læreverket, ta kontakt med markedsavdelingen: undervisning@fagbokforlaget.no 

Tilgang digital bok
Ønsker du å kjøpe eller få prøvetilgang for å vurdere læreverkets digitale bok, ta kontakt med vår digitalavdeling: digitalt@fagbokforlaget.no

Skolebesøk og andre henvendelser
For mer informasjon om læreverket, skolebesøk og generelle henvendelser, ta kontakt med markedskonsulent Kristoffer Melland: Kristoffer.Melland@fagbokforlaget.no Tlf: 41290722  

Informasjon om læreverkets innhold
For spørsmål om læreverkets innhold, struktur og pedagogikk, ta kontakt med redaktør
Anne Berrefjord: Anne.Berrefjord@fagbokforlaget.no Tlf: 97057405

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun