Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Restaurant- og matfag
Trinn: Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: Heldigitalt læremiddel og læreboken Trygg, mat, bransje og arbeidsliv

Du kan bestille prøvetilgang her.

Restaurant- og matfag nettressurser et heldigitalt læreverk som dekker alle kompetansemålene på vg1. Her får elevene innholdet samlet på ett sted sortert under 8 overskrifter. Teorien har mye visuell støtte og er lettfattelig fremstilt. Ressursen har nesten hundre filmer med både teori og praktiske gjøremåter og teknikker. Elevene kan også velge å lese teorien i kortfattede artikler.

Fagbegreper
600 begreper med gode forklaringer og bilder.

Praktiske oppgaver
Ressursen har 20 undervisningsopplegg med omfattende praktiske oppgaver for elevene. Til sammen dekker undervisningsoppleggene alle kompetansemålene i læreplanen.

Fagartikler
Korte fagartikler som oppsummerer det elvene trenger å vite om forskrifter og lover som gjelder i matindustrien, og om partene i arbeidslivet.

Oppskrifter
Oppskriftsbase med  fremgangsmåter og tips, og riktig bruk av utstyr og redskap.

Multimedia
Et stort utvalg av filmer som blant annet viser ulike typer varmebehandling, kutteteknikker, konditor- og bakeprinsipper, ulike måter å servere på, førstehjelp og mye mer. I tillegg har ressursen mer enn 50 filmer som forklarer de ulike råstoffene elevene skal lære. Egne råstoffark med tekst oppsummerer det viktigste innenfor hvert av råstoffene for de som foretrekker å lese fremfor å se film.

MyFoodOffice
Digitalt arbeidsverktøy for kalkulasjon, varedeklarasjon og emballering.

Dokumentasjonsverktøy
Her kan elevene øve seg på å skrive cv, søknad, arbeidslogg og rapport.

Lærerens verktøykasse
Lærerens verktøykasse har 20 undervisningsopplegg med praktiske oppgaver for elev. Undervisningsoppleggene dekker alle kompetansemålene i læreplanen. Disse kan lastes ned og legges rett inn i lærerens årsplan.

Kulinarisk akademi er et kompetansesenter for mat og drikke som er lokalisert i Oslo. Akademiet jobber til daglig med formidling av fagstoff gjennom kurs og konferanser og har stor kompetanse og lidenskap for faget. Gjennom læremiddelet for Vg1 restaurant- og matfag ønsker Kulinarisk akademi å bidra til å øke det faglige nivået i bransjen, støtte rekruttering til faget og gi elevene profesjonalitet og stolthet over yrket de har valgt.

For vurderingseksemplar, prøvetilganger, priser og tilbud, ta kontakt med salgskonsulent salgs- og kundekonsulent Håkon Fanebust: hakon.fanebust@fagbokforlaget.no  Telefon: 97556656

For mer informasjon om læreverket og generelle henvendelser, ta kontakt med markedskonsulent Hilde Kristoffersen: h.kristoffersen@fagbokforlaget.no Telefon: 90696127.

For spørsmål om læreverkets innhold, struktur og pedagogikk, ta kontakt med redaksjonssjef Ingvild Sommer: ingvild.sommer@fagbokforlaget.no Telefon: 40222326.

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun