Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Kokk- og servitørfag
Trinn: vg2
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: nettressurs, to lærebøker i trykte eller digitale (d-bok) utgaver

Verket består av:
– nettressursen Kokk- og servitørfag som dekker kompetansemålene etter råvare, produksjon, salg og service
– en lærebok med tittelen Kokk- og servitørfag som inneholder teoristoffet til kompetansemålene etter råvare, produksjon, salg og service
– en lærebok med tittelen Trygg mat, bransje og arbeidsliv som dekker kompetansemålene etter bransje og arbeidsliv

Kokk- og servitørfag nettressurs består av:
– en fyldig fagbegrepsbase der elevene kan slå opp ord og uttrykk i faget
– praktiske arbeidsoppgaver
– fagartikler som dekker temaene: produksjon og råvarer, maskiner og utstyr, drikkevarer, matkultur og tradisjoner, service og gjestebehandling, mat og helse
– mange korte og instruerende filmer om varmebehandling av fisk og kjøtt, serveringsteknikker, sauser, desserter, vin, ferskvarehandleryrket, bartending/vinkelner og mange andre temaer
– en oppskriftsdatabase
– modulen MyFoodOffice som er et arbeidsverktøy der elevene kan øve på kalkulasjon og varedeklarasjon. Elevene kan lage egne oppskrifter, beregne kostnader og skrive ut etiketter med riktig deklarasjon
– et dokumentasjonsverktøy for yrkesfagelever med støtte til skriving av arbeidslogger, rapporter, CV-er og søknader, i tillegg til arbeidsplaner for kokker og kjøreplaner for servitører

Verkets komponenter:
– nettressurs
– to lærebøker tilbys i trykte eller digitale (d-bok) utgaver

Trond Andresen er utdannet ved Britannia Hotel og har jobbet som kokk og kjøkkensjef på restauranter og hoteller i Norge siden 1991. Trond har hatt stjerne i Michelin-guiden på Le Canard i Oslo og deltatt i flere internasjonale og nasjonale konkurranser for kokker. Han har alltid vært opptatt av å støtte ungdom med lyst og vilje til å skape noe innenfor sitt yrke. Trond har også vært manager for det norske junior kokkelandslaget. I 2019 fullførte Trond yrkesfaglærerutdanningen ved Oslo Met. Han jobber nå til daglig som faglærer for restaurant- og matfag ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg.

Per Øystein Sandvin har fagbrev som kokk og utdanning fra Norconserv næringsmiddeltekniske skole, i tillegg til studier i matkultur, matforedling, akvakultur og pedagogikk. Han har arbeidet ved Hotel Atlantic, vært ferskvaresjef hos Wilberg, kjøkkensjef i Sandnes kommune og lærer ved Norconserv. Sandvin har også vært lærer i matfag ved Rygjabø vgs. I 2010 begynte han som forretningsutvikler og prosjektleder i Ryfylke Næringshage, nå TEAL, der han arbeider med prosjekter knyttet til lokalmat i Rogaland. Han har vært engasjert i ungdom og fagopplæring i matfagene gjennom det meste av karrieren, både som ansvarlig for lærlinger og for kommunale og fylkeskommunale prosjekter for elever i ungdomskolen og på videregående. Sandvin har også vært kurslærer for voksne i matbransjen. 

 

Mathias Toresen er faglært servitør og utdannet vinkelner. Han var lærling på Brasserie France i Oslo og jobber nå som restaurantsjef ved Selskapslokaler Oslo Militære Samfund. I årene etter fagprøven arbeidet han som hovmester og restaurantsjef. I tillegg har han jobbet som servitørrådgiver for Lærlingekompaniet i Oslo. Mathias har gull i NM for servitører og gull i Nordisk for servitører. Mathias representerte Norge i WorldSkills i Brasil i 2015 som deltaker på yrkeslandslaget. Der mottok han medal of excellence. Mathias er fagnerd i yrket og stiller alltid opp til dugnad for bransjen. Han er fast hoveddommer i Norgescup for lærlinger, har vært ansvarlig for en rekke andre konkurranser og jobber mye med rekruttering til bransjen. Han er også å se på sin YouTube-kanal «Servitører på YouTube».

For vurderingseksemplar, prøvetilganger, priser og tilbud, ta kontakt med salgs- og kundekonsulent Håkon Fanebust: hakon.fanebust@fagbokforlaget.no  Telefon: 97556656

For mer informasjon om læreverket og generelle henvendelser, ta kontakt med markedskonsulent Hilde Kristoffersen: h.kristoffersen@fagbokforlaget.no  Telefon: 90696127

For spørsmål om læreverkets innhold, struktur og pedagogikk, ta kontakt med redaktør Gro Brath: gro.brath@fagbokforlaget.no  Telefon: 21 95 04 54

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun