Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Om forfatterne

Marianne Haugerud er kontaktlærer/faglærer i hudpleie ved Stovner videregående skole i Oslo og sykepleier ved kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus. Hun er utdannet syke­pleier og hud- og kroppsterapeut, og har jobbet som daglig leder i hudpleiesalong.

Ine Brogeland er utdannet hud- og kroppsterapeut og førskolelærer. Hun har jobbet som hudterapeut ved flere klinikker. Spesialfeltet er øyebrynstyling, og har undervist hudterapeuter, hudpleieelever og frisører. Ine er tidligere lærer ved Sørlandets hudpleieskole. Siden 2009 har hun jobbet for Babor og er nå en del av Babors internasjonale team, og reiser verden rundt for å holde kurs.

Nina Hoel har utdannet seg som hudpleier i London på Christin Shaw College of Beauty og London College of Beauty. Hun har drevet hudpleiesalong i Oslo i over 30 år. Nina underviser på hudpleielinjen ved Rud videregående skole i Bærum, og har hatt ansvaret for voksenoppplæringen i hudpleie. Gjennom årene har Nina vært kursholder for flere forhandlere av hudpleieserier.        

Monika Andersen er utdannet cand pharm. fra Danmarks Farmaceutiske Højskole med lang erfaring fra apotekbransjen i Danmark og Norge. Hun har forsket på hudsykdommen psoriasis, utgitt en vitenskapelig publikasjon og undervist i legemiddellære, medisinske fag og kosmetisk kjemi. De siste årene har hun også jobbet med ultralydskanning og rådgivning. Monika er forfatter av boka Din kosmetikk- og hudpleieguide (2012).

Yvonne Palacios jobber som produktansvarlig og kundeveileder hos Esthetica Medical. Hun er tidligere kursansvarlig hos Skinthal, daglig leder ved Norsk hudpleieskole og rektor og faglærer ved Beauty hudpleieskole. Yvonne er utdannet ved Hudpleieakademiet.       

Tom Greni er utdannet hudpleier og en anerkjent makeupartist. Har jobber som faglærer i makeup og holder sminkekurs på Imageakademiet i Oslo. Tom er medforfatter i Norges første sminke bok Vakker. I tillegg jobber han en del med kjendiser, og gjør forskjellige spennende sminke- og styling-oppdrag innen mediebransjen.         

Jon Anders Hesby er utdannet handelsøkonom og har pedagogisk tilleggsutdanning. Han har solid erfaring fra blant annet undervisning, salg- og markedsføringsledelse og som kjededirektør i ledende faghandelskjeder. Siden 2003 har Jon Anders drevet med systematisk opplæring av terapeuter, selgere og ledere. Han er lærebokforfatter av bøker innen etablering, markedsføring og salg.

Tom Greni er utdannet hudpleier og en anerkjent makeupartist. Han jobber som faglærer i makeup og holder sminkekurs på Imageakademiet i Oslo. Tom er medforfatter i Norges første sminke bok Vakker. I tillegg jobber han en del med kjendiser, og gjør forskjellige spennende sminke- og styling-oppdrag innen mediebransjen.         

Jon Anders Hesby er utdannet handelsøkonom og har pedagogisk tilleggsutdanning. Han har solid erfaring fra blant annet undervisning, salg- og markedsføringsledelse og som kjededirektør i ledendefaghandelskjeder. Siden 2003 har Jon Anders drevet med systematisk opplæring av terapeuter, selgere og ledere. Han er lærebokforfatter av bøker innen etablering, markedsføring og salg.

Læreverket har også et eget fagnettsted med lærerike kunnskapsfilmer, ordbank, fagstoff til fordypning og nyttig tilleggsstoff som for eksempel konsultasjonsskjemaer og bildeserier:

https://vettviten.no/nettressurser/hudpleie/

Ulike typer digitale oppgaver som flervalgsoppgaver, tverrfaglige oppgaver og quizer skaper engasjement og variasjon i undervisningen. Bøkenes nynorsk-kapitler finnes på bokmål til nedlastning på nettstedet.

Fag: Hudpleie
Trinn: Vg2-Vg3 Hudpleie, helse- og oppvekstfag yrkesfaglig opplæring
Læreplan: Kunnskapsløftet. Dekker læreplan datert 01.08.2007
Komponenter: Tre lærebøker (toårsbøker), fagnettsted og digitale bøker (brettboka.no)

Hudpleie er et praksisnært læreverk for hudpleie Vg2 og Vg3 bestående av tre omfattende lærebøker og et innholdsrik fagnettsted:

https://hudpleie.vgs.fagbokforlaget.no/

Fagnettstedet tilbyr lærerike kunnskapsfilmer, ordbank, fagstoff til fordypning og nyttig tilleggsstoff som for eksempel konsultasjonsskjemaer og bildeserier. Du finner også ulike typer digitale oppgaver som flervalgsoppgaver, tverrfaglige oppgaver og quizer skaper engasjement og variasjon i undervisningen. Bøkenes nynorsk-kapitler finnes på bokmål til nedlastning på nettstedet.

Hudpleie-verket tilbyr

  • rikt illustrerte lærebøker tilpasset elevenes nivå
  • et gratis fagnettsted med blant annet kunnskapsfilmer, ordbank og bildeserier
  • et stort utvalg varierte oppgaver, både i bøkene og på fagnettstedet
  • tydelig differensiering, både i tekst og oppgaver
  • praksisnære eksempler og oppgaver
  • digitale utgaver av bøker med mulighet for lydstøtte

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun