Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
399,-

Vandringer og veiskiller
En bok om berøring og deltakelse i psykiatri og annet fredsarbeid

Tom Andersen (f. 1936) var lege og professor i psykiatri ved Universitetet i Tromsø. I hele sin karriere var han kritisk til sitt eget fags tradisjoner og konvensjoner. Han utfordret kontinuerlig etablerte praksiser og utviklet nyskapende og svært innflytelsesrike måter å jobbe og samtale på innenfor helse- og sosialfagene. 

Han ble særlig kjent for sitt arbeid knyttet til reflekterende team og reflekterende prosesser, og fikk med boken The Reflecting Team: Dialogues and Dialogues about the Dialogues internasjonal gjennomslagskraft. Den er oversatt til ni språk, men er aldri utgitt på norsk. 

Da Andersen døde i 2007, etterlot han seg tre uferdige bokmanuskripter. På ulikt vis beskriver disse hvordan samtale- og praksisformen reflekterende prosesser ble utviklet, eksemplifiserer i hvilke sammenhenger den har vist seg å være nyttig, og ikke minst utfordres leseren til selv å reflektere videre rundt sitt eget behandlingsarbeid.

Magnus Hald, Bengt Karlsson og Rolf Sundet har redigert de tre manusene og satt dem sammen til ett. De har også skrevet et innledende kapittel hvor forfatteren og noen av hans nøkkelkonsepter presenteres. Forfattere:
(red.)
(red.)
(red.)
ISBN:
9788245035391
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
247
Vandringer og veiskiller