Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
599,-

Spesialpedagogikk mellom profesjon og disiplin
En utviklingslinje i tre deler

Denne boken handler om grunnlagsspørsmålene og de historiske utviklingslinjene innenfor det spesialpedagogiske fagområdet. Spesialpedagogikk som fagområde er etterspurt i Norge, men mye av forskningen i dag har i stor grad vært knyttet til praksisfeltet. 

Målet med denne boken er å ta for seg noen utvalgte utviklingslinjer slik at det dannes et utgangspunkt for å starte en diskusjon om fagets innhold, identitet og utvikling. Forhåpentligvis vil dette føre til mer forskning som retter et søkelys mot det spesialpedagogiske fagområdets opphav.

Boken består av 13 solide fagfellevurderte bidrag som samlet belyser og viser sentrale temaer og problemstillinger innenfor det spesialpedagogiske fagområdet. Boken er skrevet for studenter, forskere og fagfolk.

Bokens redaktører er Elisabeth Hesjedal og Bjarte Furnes. Bidragsytere har vært Anne-Lise Arnesen, Kari Hagatun, Kariane Gärtner Westrheim, Øyvind Wiik Halvorsen, Line T. Hilt, Bente Hvidsten, Berit H. Johnsen, Tamara Kalandadze, Hege Knutsmoen, Kjersti Lea, Astrid Lenvik, Frøydis Morken, Anne Grethe Norbeck, Kathrin Olsen, Solveig Magnus Reindal, Malin D. Silkstone, Eva Simonsen og Øystein Skundberg.

Elisabeth Hesjedal (ph.d.) er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Institutt for pedagogikk, Universitetet i Bergen. 

Bjarte Furnes (ph.d.) er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Institutt for pedagogikk, Universitetet i Bergen. 

Forfattere:
(red.)
(red.)
ISBN:
9788245044669
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
374
Spesialpedagogikk mellom profesjon og disiplin