Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
429,-

Russisk politikk
En innføring

Sommeren 2020 ble den russiske grunnloven endret slik at Vladimir Putins presidentperiode kunne forlenges fram til 2036. Han hadde da allerede vært Russlands hersker i to tiår og brakt landet stadig lenger bort fra president Boris Jeltsins liberale styre på 1990-tallet. Det hele kulminerte med det russiske angrepet på Ukraina i 2022.

Denne boken gir en innføring i Russlands politiske og administrative system, med utgangpunkt i grunnloven fra 1993 og revisjonene fra 2020. Ansvarsområdet til de viktigste statsinstitusjonene og forholdet mellom dem blir presentert, med hovedvekt på presidentembetet, regjeringen og parlamentet, samt forholdet mellom sentrum og regionene. 

Forfatterne går i dybden på felt som er av særlig betydning for Norge som naboland: petroleumspolitikk, fiskeriforvaltning og miljøvern. Boken diskuterer også den stadig vanskeligere situasjonen for den systemkritiske opposisjonen og sivilsamfunnet i Russland. 

Geir Hønneland er seniorforsker og tidligere direktør ved Fridtjof Nansens Institutt. Han har tidligere vært generalsekretær i Den norske Helsingforskomité og leder av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. 

Jørgen Holten Jørgensen er rådmann i Berlevåg kommune og har tidligere vært forsker ved Fridtjof Nansens Institutt, konsul ved Norges generalkonsulat i Murmansk og seniorrådgiver hos Riksantikvaren. 
Forfattere:
ISBN:
9788245036848
Utgitt:
Utgave:
2
Sider:
224
Russisk politikk