Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Rett frem
Forfattere:
ISBN:
9788245035117
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
200
Rett frem

Rett frem

Kan du bake deg til bedre ytringsfrihet med en bryllupskake? Hvordan påvirkes det rettssøkende publikum – de Trygve Slagsvold Vedum kaller Folk Flest™ – av at god latin er blitt helt gresk? Hvorfor blir vi så sinte på hverandre i sosiale medier, og hvilke lover skal til for å fikse det? Kan bokbrenning være viktig når bokbål bare er dumt? Var Koronaloven helt krise, eller bare helt kriselov? Hva har en avdød amerikansk høyesterettsdommer i enden av en regnbue å gjøre – og kan det stemme at en monarks nyttårstale er en forutsetning for demokratiet?

Rettsstaten bygger på at vi har sånn noenlunde oversikt over de reglene som gjelder oss. Men det har vi jo ikke, så komplekst som samfunnet er blitt, og så reguleringsivrige som handlekraftige politikere er. Hva skal vi gjøre med det? Juristen Anine Kierulf har satt seg som mål å opplyse oss litt om i alle fall noen av jusspørsmålene i offentligheten. I denne boken tar hun deg med inn i rettsstatens irrganger, der statsmaktene balanserer, der lover og regler begrubles og der rettigheters nærmere innhold utpensles via tidvis overraskende saker.

Anine Kierulf (1974) er cand. jur. fra UiO, LL.M. fra Northwestern University og har PhD i rettsvitenskap fra UiO. Hun har vært dommerfullmektig og advokat, og er nå førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO og spesialrådgiver i Norges institusjon for menneskerettigheter, NIM.Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
329,-