Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Moderne norsk
Språk
Bokmål
Format

Innbundet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
699,-

Moderne norsk
En veiledning i skriftlig framstilling

Å skrive er å velge - mellom ord og vendinger, synonymer og setningsformer, billedspråk og stilfigurer. Kjennetegnet på den gode skribent er at han har et stort uttrykksregister tilgjengelig, og at han gjør forstandige valg.

Moderne norsk hjelper dem til rette som vil forbedre sine skriftspråklige ferdigheter.

Normative forskrifter skal ikke tilbes som avgudsbilder, men være til gagn for knirkefri kommunikasjon. I hvilken grad man bør kjenne seg bundet av slike forskrifter, avhenger av sjangeren og av språksituasjonen som helhet. I frie sjangere er det større rom for indivduell utfoldelse og fantasi enn ellers. Språket behøver altså ikke bestandig å være så uangripelig logisk som en logaritmetabell!

I sakorientert formidling bør språket imidlertid være uangripelig korrekt, dvs. svare til de konvensjonsbestemte atferdsregler. For dermed imøtekommer det den erfarne lesers forventninger og sikrer en friksjonsfri kommunikasjon.

Moderne norsk drøfter og redegjør for de krav som en moderne effektiv nytteprosa stiller.

Moderne norsk ble utgitt første gang i 1968 og foreligger her i femte utgave. Moderne norsk har for lengst etablert seg som standardverket i språkriktighet.

Finn-Erik Vinje er professor i moderne nordiske språk ved Universitetet i Oslo, og er kjent fra radio og tv. Han har utgitt en rekke bøker om språk og var i 22 år språkkonsulent i NRK.

Forfattere:
ISBN:
9788276745214
Utgitt:
Utgave:
5
Sider:
506
Moderne norsk