Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Mekling og ledelse
Språk
Bokmål
Format

Innbundet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
479,-

Mekling og ledelse

Konflikter finnes overalt, både på jobb og i privatlivet. Kunnskap om konflikter og konflikthåndtering er nyttig for å unngå de mest destruktive konsekvensene konflikter fort kan få.

Denne boken viser at mekling er en konstruktiv form for konflikthåndtering. Mekleren går inn som tredjepart og legger til rette for sunn dialog mellom parter som ikke kommuniserer godt nok sammen.
Boken fokuserer på hvordan mekleren kan bruke språk, prosedyrer og introduksjon i meklingsprosessen slik at partene kan få best mulig hjelp.

Utgangspunktet for boken er en studie av mekleratferd i norske domstoler, og boken setter forskningsresultatene inn i en ledelseskontekst. Den drøfter hvordan ledere kan jobbe både proaktivt og reaktivt med konflikter som oppstår i organisasjoner.

Solfrid Mykland er dommer ved Nord- og Midhordland jordskifterett. Hun har doktorgrad fra Norges Handelshøyskole (NHH) om emnet mekleratferd i norske domstoler. Mykland er også cand.merc i administrasjon og ledelse fra NHH og jordskiftekandidat fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Hun har lang erfaring som førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet og NHH, og har også jobbet som forsker ved International Research Institute of Stavanger (IRIS). Hun holder en rekke foredrag for næringslivet om forhandlinger, konflikt og mekling.


8 gode råd til deg som leder og megler

1. Ikke vær konfliktsky, men ta tak tidlig.

2. Bestem om noen må gripe inn, og i så fall hvem.

3. Vurder din maktposisjon og om noen andre bør ta meglerrollen.

4. Hvis du vil gripe inn selv, så skaff deg innsikt i hva konflikten går ut på.

5. Når du megler, må du høre godt på begge parter og lete etter løsninger begge kan akseptere.

6. Snu i tide.

7. Vær proaktiv.

8. Lag systemer.

(Gjengitt i et intervju med forfatteren i Ukeavisen Ledelse 11.09.2009.)

Forfattere:
ISBN:
9788245009095
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
132
Mekling og ledelse