Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
649,-

Medisinsk mikrobiologi og infeksjonssykdommer

Medisinsk mikrobiologi er læren om virus, bakterier og andre mikroorganismer som kan forårsake infeksjonssykdommer. Vi har gode metoder for å forebygge, påvise og behandle disse sykdommene, men de er likevel et stort helseproblem: De er vanlige, ofte smittsomme og noen ganger farlige. I denne boken blir kunnskap om infeksjonssykdommer knyttet til mikroorganismene som forårsaker dem. 

Medisinsk mikrobiologi og infeksjonssykdommer har blitt en lærebokklassiker. Den er skrevet i et forståelig språk, og små historier fra virkeligheten gjør stoffet lett tilgjengelig og spennende. Leseren får vite hvordan man forebygger, diagnostiserer og behandler infeksjonssykdommer, og får samtidig innsikt i bakgrunnen for metodene som blir brukt. 

I denne 5. utgaven har coronaviruset som forårsaker sykdommen covid-19, smittevern og håndtering av pandemiutbruddet, samt vaksiner fått bred omtale. Boken er for øvrig gjennomgående oppdatert, og det er lagt til nytt stoff om blant annet norovirus, rotavirus og antimikrobielle midler. 

Medisinsk mikrobiologi og infeksjonssykdommer er skrevet for studenter i sykepleie og andre helsefag. Den kan også være nyttig for yrkesaktive innenfor ulike helseprofesjoner og kan egne seg som et oppslagsverk.

Trygve Tjade er spesialist i medisinsk mikrobiologi og overlege ved Fürst Medisinsk Laboratorium. Han har bakgrunn fra blant annet Folkehelseinstituttet, Oslo universitetssykehus og Akershus universitetssykehus. Tjade har lang erfaring med undervisning i helsefag på universitet og høgskole.

Forfattere:
ISBN:
9788245035469
Utgitt:
Utgave:
5
Sider:
345
Medisinsk mikrobiologi og infeksjonssykdommer