Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Klinisk legemiddelhåndtering
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
459,-

Klinisk legemiddelhåndtering

Legemiddelhåndtering spenner over et vidt spekter av oppgaver. Det omfatter alt fra helt enkel til svært komplisert medisinering. Å håndtere medisiner i en profesjonell sammenheng er en viktig og ansvarsfull oppgave for sykepleiere og andre helsefagfolk både i hjemmesykepleien og i bofellesskap, sykehjem og sykehus.

Forfatterne beskriver hva praktisk administrering av legemidler til en pasient innebærer. Sykepleieren skal samstemme legemidler og dele ut tabletter. Hun må også kunne administrere legemidler som skal absorberes gjennom huden, som å smøre på kremer og salver eller sette på et plaster riktig. Det kan være til ulike former for injeksjoner subkutane, intramuskulære og intravenøse. Dessuten må hun være i stand til å observere virkningen av utdelte legemidler på kort og lang sikt. Boken har et eget kapittel om feil i legemiddelhåndteringen og hva årsakene til slike feil kan være.

Klinisk legemiddelhåndtering er skrevet for bachelorstudenter i sykepleie og vernepleie og andre fagfolk som administrerer legemidler.

Solrun Holm er utdannet sykepleier. Hun har embetseksamen i sykepleievitenskap fra Universitetet i Tromsø og doktorgrad i studier av profesjonspraksis fra Nord universitet. Hun er FoU-leder i Åpen omsorg, Vestvågøy kommune, og har stilling som førstelektor ved Nord universitet med kontor i Vestvågøy.

Jan Olav Notevarp er sykepleier og kandidat i sykepleievitenskap. Han arbeider som førstelektor ved OsloMet, Fakultet for helsefag, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Forfattere:
ISBN:
9788245018400
Utgitt:
Utgave:
2
Sider:
250
Klinisk legemiddelhåndtering