Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

E-bok

E-bok i salg / nedlastbar / les info først
0,-

Fortellinger om kunstnerliv (Open Access)
Kunstnerkarrierer og kunstnerkår 1999-2019

I 1999 intervjuet vi 23 studenter som gjennomførte en høyere kunstutdanning i Norge. Studentene fortalte hvorfor de hadde startet på en kunstnerkarriere, og hvilke tanker og drømmer de hadde om framtiden. 20 år seinere kontaktet vi de samme personene på nytt. De fleste var nå i midten av 40-åra og hadde ganske ulike historier å fortelle. 

Denne boka tar utgangspunkt i de tidligere kunststudentenes fortellinger om barndom, oppvekst og ungdomstid, utdanningsløp, yrkesetablering og videre yrkesliv. Hvilke valg har de tatt i ulike faser av livet og karrieren, og hvor har disse valgene ført dem? Hva har de lykkes med, og hvilke hindringer og utfordringer har de støtt på underveis? I boka analyserer vi fortellingene til de tidligere kunststudentene i lys av forhold som er særskilte for kunstneryrkene og de markedene de jobber innenfor, men også i lys av en større samfunnskontekst.  

Boka egner seg for forskere, studenter og andre som interesserer seg for kunstnerisk arbeid. Vi håper også at den kan være til nytte for kunststudenter og framtidige kunstnere som ønsker å vite mer om kunstnerarbeidslivet. 
Forfattere:
ISBN:
9788245040838
Utgitt:
Utgave:
1
Fortellinger om kunstnerliv (Open Access)