Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
799,-

Fiskeanatomi

Boken beskriver fiskenes ytre og indre anatomi, med hovedvekt på benfisk (teleoster). De viktigste sykdommene innen hvert organsystem er også omtalt. I tillegg er det kapitler om anatomiske forhold hos bruskfisk, kjeveløs fisk, spesiell anatomi for en del viktige norske fisk, og om fiskenes opprinnelse og systematikk. Målgruppene er veterinær- og fiskehelsestudenter, veterinærer, fiskehelsebiologer, fiskebiologer, ansatte i fiskenæringen og biologer ellers.

Harald Kryvi er professor emeritus i zoologisk anatomi på Institutt for biologi, UiB. Han har særlig forsket på utvikling av muskulatur og skjelettsystem hos fisk, og har mottatt Meltzerprisen og Bonnevie-prisen for god forskningsformidling. Han er æresmedlem i Norsk biologforening. Kryvi er også aktiv som kunstner, og er kjent for sine anatomiske kobberstikk.

Trygve Poppe er professor emeritus i fiskesykdommer ved NMBU Veterinærhøgskolen, der han har vært professor siden 1990. Han har særlig arbeidet med patologi og fiskevelferd. Poppe er forfatter/medforfatter til flere lærebøker, og har mottatt Pegasus-prisen og VESOs formidlingspris for god kunnskapsformidling.

Forfattere:
ISBN:
9788245037333
Utgitt:
Utgave:
2
Sider:
256
Fiskeanatomi