Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
679,-

Født til å fly
- fuglekroppens form og funksjon

Født til å fly – fuglekroppens form og funksjon er en bok som først og fremst gir kunnskap om hvordan en fugl er konstruert og hvordan fuglekroppen fungerer. Fuglene er en biologisk suksess. De er fjærkledte, flygende dinosaurer med et levesettsom er tilpasset utnyttelsen av spredte resurser. Variasjonen er stor. 

Blant fuglene finner vi de landlevende virveldyrene som kan fly høyest, lengst og fortest, som kan dykke dypest, som  er de raskeste og mest utholdende på to bein. Noen er fryktløse drapsmaskiner.

Den dominerende drivkraften i fuglenes evolusjon har vært å forbedre og opprettholde flygeevnen og å dra fordel av de mulighetene som den gir. Selv om de har mange enestående spesialiseringer, er fuglene en ganske ensartet gruppe i oppbygning og funksjon. De mest typiske trekk er derfor alltid så fremtredende at man aldri er i tvil om en fugl er en fugl.

Boka er rikt illustrert.

Geir Kåre Totland (f. 1948, dr.philos) er professor emeritus i virveldyrenes funksjonelle anatomi ved Institutt for biovitenskap, Universitet i Bergen.

Andreas Ludvig Steigen (f. 1946, cand.real) har vært førsteamanuensis i økologi ved Institutt for biovitenskap. Han også vært direktør ved Senter for miljø- og ressursstudier ved Universitet i Bergen og rektor og professor ved Universitet i Gambia.

Forfatterne benytter norsk fagterminologi og Født til å fly kan leses uten spesielle forkunnskaper. Totland og Steigen har også gitt ut læreboken Dyreriket - en zoologisk reise (2021). For begge forfatterne har undervisning og formidling vært sentralt i deres virksomhet.
.
Forfattere:
ISBN:
9788245047936
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
276
Født til å fly