Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
En kort introduksjon til evolusjonspsykologi, e-bok
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

E-bok i salg / nedlastbar / les info først
249,-

En kort introduksjon til evolusjonspsykologi, e-bok

Mennesket er et resultat av evolusjonsprosessen. Denne prosessen har formet vår menneskelige natur; vår psykologi er et resultat av evolusjon. Denne boken gir en kort introduksjon til evolusjonspsykologi som forskningstilnærming. 

Forfatterne tar utgangspunkt i sin egen og internasjonale kollegaers forskning på menneskets evolverte seksuelle psykologi. Stoffet er organisert rundt følgende temaer:
  • Grunnleggende evolusjonsbiologisk og evolusjonspsykologisk teori.
  • Evolusjonspsykologiens anvendelse innen forskjellige fagdisipliner som utviklingspsykologi, sosialpsykologi, personlighetspsykologi og klinisk psykologi. 
  • De spesifikke teoriene som forklarer kjønnsforskjeller og kjønnslikheter, som seksuell strategiteori og seksuell konfliktteori.
  • Evolusjonspsykologisk forskning på seksuell psykologi, inkludert seksuell atferd, lyst og partnerpreferanser, følelser som anger og sjalusi, tolkning av signaler på seksuell interesse, flørt, Tinder-bruk og faktisk partnervalg. 
  • Kritikken mot evolusjonspsykologien. 

Boken tilbyr altså både en teoretisk og en empirisk fundert tilnærming til en kompleks og relativt ny forskningsdisiplin. Den er særlig relevant for studenter i psykologi og andre som er opptatt av kjønn og seksualitet. 

Leif Edward Ottesen Kennair er professor i personlighetspsykologi, og Mons Bendixen er professor i sosialpsykologi, begge ved Institutt for psykologi ved NTNU. Trond Viggo Grøntvedt har PhD og har gjennomført en postdoc ved samme institutt. Kennair har skrevet og redigert en rekke bøker. Sammen og med andre har de en rekke vitenskapelige artikler og kapitler om bokens temaer. 
Forfattere:
ISBN:
9788245041088
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
178
En kort introduksjon til evolusjonspsykologi, e-bok