Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
249,-

En klimabok du orker å lese

En klimabok du orker å lese er en lettlest bok som svarer på de viktigste spørsmålene om klima. Den oppsummerer klimautfordringen, tar for seg de viktigste klimamytene og gir tips til hvordan både du og samfunnet kan kutte utslippene. Den er et friskt pust i en ellers dyster klimadebatt, og gir deg troen på at klimakrisen kan løses.

Bokas fokus er løsningsorientert og lesere får ikke bare svar, men også verktøy til å delta i klimadiskusjoner. Boka gir et helhetlig bilde av klimautfordringen og har fått ros for å gi en bedre oversikt og optimistisk innstilling til klima. Hauk Are Fjeld, Julie Marie Følstad og Julie Malene Fusdahl har til sammen holdt over tusen foredrag om klima. De er utdannet innen statsvitenskap, biologi og bærekraftig finans. I 2023 ble de nominert til Naturviterprisen og kåret til Ledestjerner av Dagens Næringsliv. 

Boka er grundig faktasjekket av norske forskningsmiljøer. Dette er bokas andre opplag, med oppdaterte tall for 2024.

Ifølge FN er dette tiåret avgjørende for fremtiden. Kanskje er det menneskets viktigste tiår.

Julie Marie Følstad (f.1998) er marinbiologi fra UiO, og har jobbet som praktikant ved klimaavdelingen i Miljødirektoratet.

Julie Malene Fusdahl (f.1995) har en bachelor i statsvitenskap, tar en master i bærekraftig finans ved BI, og har blant annet vært praktikant i EAT og i miljøavdelingen i Oljefondet.

Hauk Are Fjeld (f.1994) er statsviter med mastergrad fra UiO, har en bachelor i biologi, og er filmskaper for flere miljøorganisasjoner.

Forfatterne jobber som klimapiloter i Klimaetaten i Oslo kommune, og har vært med å bygge opp instagramkontoen @klimapilotene. De holder klimaforedrag for bedrifter og på skoler. I 2023 ble de nominert til Narutviterprisen og som ledestjerner av D2. Alle kapitlene i boka er basert på forskning og revidert etter innspill fra forskere og andre eksperter.
Forfattere:
ISBN:
9788245051186
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
176
En klimabok du orker å lese