Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Den gode prestasjonskulturen
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
629,-

Den gode prestasjonskulturen
Fra toppidrett til næringsliv

Dyktige trenere og et godt støtteapparat, gode treningsmuligheter, tusenvis av treningstimer, prestasjonsernæring, restitusjon og utstyr. Alt dette må ligge i bunnen hvis en god toppidrettsutøver skal utvikle seg til å bli en olympisk mester. Men til slutt handler det om utøvernes holdninger, vilje, evner og lidenskap til å trene nok, til å prioritere, til å holde ut og til å håndtere press. Videre dreier det seg om de har nok indre «drive», og om de er systematiske, detaljerte og nøyaktige nok når de trener.

Denne praktisk orienterte boken gir leseren innblikk i relevant faglitteratur og i hvordan forfatteren har tenkt og trent på å drive ledelse i norsk toppidrett. I den grad Olympiatoppen bidro til å løfte norsk toppidrett fra en bakgårdstilværelse til en internasjonal stormakt, var det et arbeid svært mange bidro til og aller mest særforbundene selv gjennom ledere, utøvere og trenere. Spørsmålet er om deler av denne prestasjonskulturen kan overføres til næringslivet?

I både privat og offentlig virksomhet handler det om å oppnå organisasjonens mål gjennom og sammen med dem man leder. Boken handler derfor om å skape en kultur for å utfordre og selv å bli utfordret. Den viser hvor viktig det er å trene systematisk for å utvikle og forbedre egen atferd, om å bygge dynamiske lag som utfordrer hverandre, om å definere utviklingsområder til både teamet og teammedlemmene, og om å forbedre disse gjennom trening.

Bjørge Stensbøl er tidligere toppidrettssjef ved Olympiatoppen på Toppidrettssenteret i Oslo. Han ledet Olympiatoppen gjennom gullalderen frem til han begynte som HR-direktør i SAS Braathens i 2004. Fra 2007 ledet han arbeidet med å få OL til Tromsø i 2018. I dag driver Stensbøl som selvstendig konsulent med ledertrening og organisasjonsutvikling i næringslivet, der han aktivt bruker toppidrettens tenkning og verktøy. Stensbøl er også en etterspurt foredragsholder, og i 2003 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

 

Forfattere:
ISBN:
9788245013788
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
320
Den gode prestasjonskulturen