Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
739,-

Basal farmakologi

Denne boken er en omarbeidet utgave av Illustrert farmakologi (Fagbokforlaget, 2020) med større vekt på basal farmakologi. Boken gir en grunnleggende innføring i farmakokinetikk, det vil si hva som skjer med legemidlene i kroppen, og farmakodynamikk, det vil si virkningsmekanismer som forklarer effekter på celler og organer. 

Individuell variasjon i legemiddelrespons inkludert legemiddelinteraksjoner omtales spesielt. De fleste legemidler som er på markedet i Norge, blir omtalt og presenteres etter bruksområde og ved virkestoffnavn. 

Boken kan benyttes i undervisning i basalfarmakologi for farmasi- og medisinstudenter i Norge.

Hege Thoresen er professor i farmakologi ved Farmasøytisk institutt og Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo.

Terje Simonsen er spesialist i klinisk farmakologi. Han har i mange år vært førsteamanuensis ved Institutt for medisinsk biologi og ved Institutt for klinisk medisin, UiT Norges arktiske universitet, Tromsø.

Roy Lyså er siv.ing. innen bioteknologi og dr.scient. i farmakologi. Han er avdelingsingeniør ved Institutt for medisinsk biologi, UiT Norges arktiske universitet, Tromsø.

Øvrige forfattere er Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Eili Tranheim Kase, Ida Robertsen, Arild Chr. Rustan og Rigmor Solberg, alle ansatt ved Farmasøytisk institutt, UiO.
Forfattere:
(red.)
(red.)
(Illustratør)
ISBN:
9788245033557
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
408
Basal farmakologi