Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
459,-

Barneidrettstreneren

Barneidrettstreneren er en introduksjonsbok for alle som er opptatt av og interessert i barneidrett. Den er utviklet i samarbeid med Norges idrettsforbund, og egner seg for idrettens trenerutdanninger. Barneidrettstreneren brukes også av studenter innen kroppsøving og idrettsfag.

Boka består av fem kapitler:
1. Hva er god barneidrett?
Hvordan stimulere barns egen drivkraft for aktivitet? Hva betyr Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett?
2. Barns utvikling og læring
Barneidrett sett i sammenheng med fysisk, motorisk, emosjonell, kognitiv og sosial utvikling og læring hos barn.
3. Relasjon til barn
Hva er relasjonsledelse? Hvordan kan du som barneidrettstrener være en viktig voksenperson, og hvordan kan du motvirke mobbing?
4. Lekende læring i trygge miljø
Mestringsmiljø, prinsipper og metoder for læring, organisering, lekens betydning for barns læring.
5. Å trene barn – forventning og glede
Forventninger til deg som trener, planlegging, tilrettelegging for barn med spesielle behov, foreldretips, skadeforebygging og vanlige skader.

Inger Marie Vingdal er førstelektor i kroppsøving og idrett ved OsloMet og underviser lærerstudenter for 1.–7. trinn. I tillegg til lang erfaring som lærerutdanner har hun undervist i grunnskolen og på idrettslinjer i videregående skole og folkehøgskole. Hun er (med)forfatter av bøkene Mestring og glede (2000) og Barn i naturen (2001) og redaktør og medforfatter av boka Fysisk aktiv læring (2014). Vingdal har allsidig idrettsbakgrunn og har spilt fotball og håndball på elitenivå. Hun har trenererfaring og har hatt en rekke styreverv i fotball. Denne nye utgaven av Barneidrettstreneren er kommet til i samarbeid med Norges idrettsforbund. Første utgave av Barneidrettstreneren utkom i 2012, med Vingdal som hovedforfatter og daværende rådgiver for barn og ungdom i NIF, Mari Bjone, som redaktør og medforfatter.
Forfattere:
ISBN:
9788245035421
Utgitt:
Utgave:
2
Sider:
168
Barneidrettstreneren