Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Barnehagepedagogiske linjeskift
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
449,-

Barnehagepedagogiske linjeskift

Antologien Barnehagepedagogiske linjeskift vever tråder mellom barn, barnehage, profesjon, fagområder og teorier i barnehagefeltet. Pedagogikk er omdreiningspunkt, ikke som en isolert fagdisiplin, men som limet i utdanning og profesjonsfelt.

Uten våkne og kritisk tenkende forskere, studenter og profesjonsutøvere kan barnehagepedagogikken stå i fare for å fremstå som støvete og klebrig spindelvev. Som en utforskning av «det vi ennå ikke vet» drøfter Barnehagepedagogiske linjeskift pedagogikk som et kreativt og kritisk reflekterende fag, som velger tematikk og spinner tråder med omhu. Bidragene setter i gang tvil og uro i et barnehagelandskap hvor pedagogikkens egenart i økende grad trues politisk av strømlinjeforming og målbare krav.

Antologiens målgruppe er forskere og tenkere i barnehagefeltet, og egner seg godt for studenter og profesjonsutøvere. Redaktørene er særlig opptatt av hvordan kunnskapen i feltet farges av hvilke teoretiske briller vi har på oss når vi spinner barnehagepedagogikkens fortellinger.

Tove Lafton er førsteamanuensis i pedagogikk ved OsloMet, og utdannet barnehagelærer.

Ann Merete Otterstad er dosent i pedagogikk ved OsloMet, og utdannet barnehagelærer.

Forfattere:
(red.)
(red.)
ISBN:
9788245021455
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
281
Barnehagepedagogiske linjeskift