Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Bare ledelse
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
739,-

Bare ledelse

Bare ledelse er, som du ganske riktig har skjønt, en bok om ledelse – og bare det. Det finnes fortsatt få bøker på norsk om temaet, og de er enten skrevet av akademikere eller er det som gjerne omtales som praktisk ledelseslitteratur. Denne boken tar imidlertid spagaten mellom forskning og praksis, med utgangspunkt i at det er behov for å revurdere tankegodset som ligger til grunn for faget.

I boken destillerer forfatteren dagens viktigste temaer i ledelseslitteraturen og gjør dem nyttige for folk som praktiserer ledelse, noe vi alle gjør, enten som foreldre, lærere, trenere, koordinator i venneklubben, formenn, direktører, offiserer og så videre. Ledelsesfaget angår oss alle, og som litt bedre ledere kan vi kanskje få et litt bedre liv. Ledelse er nemlig mye mer enn en tittel, det er å skape resultater, vanligvis ved å anvende ressurser i tillegg til seg selv.

Forfatterens utgangspunkt er at ledelse er som mye annet: Noen prinsipper har avgjørende betydning, mens andre kan ha en viss effekt – eller ingen. Derfor har forfatteren plukket bidrag fra litteraturen om ledelse og tilstøtende fag, bidrag som har bestått tidens tann forskningsmessig, og som forfatteren selv og andre ledere har hatt nytte av.

Bare ledelse retter seg først og fremst mot de som studerer ledelse, spesielt på mastergradsnivå og executive-programmer, samt ledere på alle nivåer, både i privat og offentlig sektor.

William Brochs-Haukedal er psykolog og professor i ledelsesfag ved Norges Handelshøyskole. Ledelsesfaget og grensesnittet mellom psykologi og økonomi utgjør den røde tråden i hans virke. Han har forfattet og medforfattet en rekke fagbøker om ledelse, og han har praktisert både som instituttleder og som dekan (faglig leder). I tillegg har han vært førstelinje- og mellomleder i næringslivet, både før og under studiene.

Forfattere:
ISBN:
9788245012996
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
300
Bare ledelse