Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Arkitektur i Nord-Norge
Forfattere:
(red.)
(red.)
(red.)
(red.)
ISBN:
9788245006292
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
493
Arkitektur i Nord-Norge

Arkitektur i Nord-Norge

Arkitektur i Nord-Norge forteller om den sammensatte og mangfoldige arkitekturen i hele landsdelen. Gjennom tekster som speiler forfatternes ulike interesser, og et rikt billedmateriale, får leseren innblikk i enkeltbygninger og større bebyggelsesmønstre, og i materialbruk og ulike konstruksjonsmåter.

Vi går inn i mangeromshusene langs Finnmarkskysten, bebodd allerede i middelalderen. Vi ser på gammen og fiskerbondegården – og trekker linja til boligene på industristedet Glomfjord. Vi gir kirkebygningene en særlig oppmerksomhet – fra middelalder og reformasjon, gjenreisning og moderne tider – både som ytterste utpost og samfunnets midte. Framveksten av byer som Hammerfest og Bodø leses på nytt, og den moderne og postindustrielle byplanleggingen diskuteres. Boka viser en bredspektret bygningsverden, fra musikkpaviljonger i Nordland til monumentalbygninger på Finnmarksvidda.

Gamle og nye fotografier, malte prospekter, nylagede kart og plantegninger illustrerer samspillet mellom arkitekturen og landsdelens ulike landskap – og endringene over et langt tidsspenn.

Ingebjørg Hage er hovedredaktør. Medredaktører er Elin Haugdal, Bodil Ruud og Sveinulf Hegstad. Redaktørene er alle ansatt ved Universitetet i Tromsø og representerer fagene arkitekturhistorie, kunstvitenskap og historie.
Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
589,-