Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Visuelle samtaler
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
459,-

Visuelle samtaler
Anvendelser av fotografi og grafikk i nye digitale kontekster

Hvordan kommuniserer vi med bilder? En stor del av kommunikasjonen mellom mennesker skjer i dag i digitale medier, og den er i økende grad visuell. Likevel vet vi lite om bildenes virkemåte og effekt, sammenliknet med hva vi vet om verbalspråklig kommunikasjon.

I Visuelle samtaler undersøker Martin Engebretsen bruken av fotografi og grafikk i noen utvalgte nettbaserte sjangrer: journalistiske lydbildereportasjer, historiske bildesamlinger, animerte grafer i folkeopplysningens tjeneste og profilbilder på Facebook. Hvilke roller spiller de visuelle uttrykkene, hvordan samspiller de med sine omgivelser, og hva består deres virkekraft av?

I en klar og forståelig fremstillingsform belyser forfatteren hvordan den omfattende digitaliseringsprosessen påvirker vårt sosiale samspill og vår visuelle kultur.

Martin Engebretsen (f. 1961) er professor i språk og kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om temaer i skjæringspunktet mellom språkvitenskap og medievitenskap. De seneste årene har interessen særlig vært rettet mot anvendelsen av sammensatte multimodale tekster i digitale medier.

Forfattere:
ISBN:
9788245012361
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
220
Visuelle samtaler