Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Verken syk eller frisk
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
389,-

Verken syk eller frisk
Sunnhet og sykdom er ikke lenger hva de var

Kan man være frisk og syk samtidig? Denne boken reiser en rekke spørsmål om sunnhet og sykdom, om diagnoser og om utviklingen av helseprofesjonene. Syke kan egentlig være friske, mens friske ved nærmere ettersyn kan være syke. De fleste syke vil gjerne bli friske, mens en del friske ønsker å ha rollen som syke. Tallet på leger øker dramatisk; snart vil annenhver nordmann være utdannet lege. I påvente av det, vet folk allerede mye om sin egen helse, mens leger og andre helsearbeidere på toppnivå får stadig mindre anledning til å friske opp spesialkunnskapene sine på grunn av arbeidspresset. I stedet uttaler de seg mer og mer til media om emner de har mindre og mindre greie på.

Boken er en spøkefull gjennomgang av en samtidskultur der helsespørsmål er blitt stadig mer sentrale. På en humoristisk og underfundig måte forteller lege og professor i patologi Ole Didrik Lærum om alle paradoksene i dagens medisin. Sammen med seg har han 21 nordiske eksperter som gjennom tidene har skrevet muntre artikler om helse og helsevesen.

Bak et totalt forvirrende bilde, der vedtatte sannheter om sykdom og sunnheter blir snudd opp ned, aner vi at det ikke står så aller verst til med helsevesenet allikevel. I passende doser kan boken føre til at selv enkelte syke og plagete kan le seg friske.


Ole Didrik Lærum er lege og patolog, har i en årrekke arbeidet ved Universitetet i Bergen og er nå tilknyttet Universitetet i København. Ved siden av vitenskapelige artikler og bøker rommer det rikholdige forfatterskapet hans publikasjoner innenfor kulturhistorie og medisinsk historie og  ikke minst  humoristiske artikler og bøker fra medisinens verden.

Forfattere:
(red.)
ISBN:
9788245024418
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
136
Verken syk eller frisk