Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Restaurant- og matfag
Trinn: Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: Heldigitalt læremiddel

Nettressursen for Vg1 restaurant- og matfag er et heldigitalt læremiddel som dekker alle kompetansemålene i læreplanen etter fagfornyelsen. Ressursen ligger åpen med noe innhald, og vil bli ferdigstilt i desember 2021. Nettressursen er bygget opp av ti moduler, er rikt utstyrt med korte informative filmer, litt lengre undervisningsfilmer, mye infografikk, korte fagartikler og praktiske oppgaver og undervisningsopplegg. Læremiddelet får en årsplan som binder alt stoffet sammen og sikrer at elevene lærer det skal i løpet av det første skoleåret på restaurant- og matfag.

Du kan bestille prøvetilgang her.

1. Råstoff
- Ca 300 filmer fordelt på 45 råstoffkategorier
- Egne råstoffark som oppsummerer det viktigste for hvert av råstoffene

2. Hygiene og trygg mat
- Artikler og infografikk

3. Matkultur
- Korte fagartikler om norsk, samisk og internasjonal matkultur.

4. Utstyr og redskap
- Kartotekkort med bilde og kort forklarende tekst. Tar for seg redskap og utstyr for alle de elleve yrkesretningene.

5. Trygg mat og kvalitet
- Korte artikler og infografikk som viser flytskjema og gir en innføring i internkontroll.

6. Kalkulasjon og varedeklarasjon
- Digitalt arbeidsverktøy for kalkulasjon, varedeklarasjon og emballering.

7. Arbeidsliv
- Korte fagartikler som oppsummerer det elevene trenger å vite om forskrifter og lover som gjelder i matindustrien.
- Korte fagartikler om partene i arbeidslivet.

8. Førstehjelp
- Undervisningsfilm som gir elevene den praktiske kunnskapen de trenger om førstehjelp.

9. Yrker i matbransjen
- Korte fagartikler som presenterer de ulike yrkene og hvilke produksjonsmetoder som brukes.

10. Praktiske oppgaver
- Undervisningsopplegg for lærer

Kulinarisk akademi er et kompetansesenter for mat og drikke som er lokalisert i Oslo. Akademiet jobber til daglig med formidling av fagstoff gjennom kurs og konferanser og har stor kompetanse og lidenskap for faget. Gjennom læremiddelet for Vg1 restaurant- og matfag ønsker Kulinarisk akademi å bidra til å øke det faglige nivået i bransjen, støtte rekruttering til faget og gi elevene profesjonalitet og stolthet over yrket de har valgt.

Å binde seg til et læreverk man skal benytte i mange år fremover er utfordrende.
For å gjøre valget enklere, tilbyr vi våre nye læreverk til fagfornyelsen med fornøyd-garanti i 2021.

Det betyr at dere i ro og mak kan bruke høsten til å vurdere om læreverket passer i deres undervisning. Om dere ikke er fornøyde, refunderer vi kjøpet og verket kan leveres tilbake uten returkostnader.
LES MER OM VÅR FORNØYD-GARANTI HER

For mer informasjon om læreverket og generelle henvendelser, ta kontakt med markedskonsulent Hilde Kristoffersen: h.kristoffersen@fagbokforlaget.no. Telefon: 90696127.

For spørsmål om læreverkets innhold, struktur og pedagogikk, ta kontakt med redaksjonssjef Ingvild Sommer: ingvild.sommer@fagbokforlaget.no Telefon: 40222326.

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun