Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Ut av medieskyggen
Forfattere:
(red.)
(red.)
(red.)
ISBN:
9788232104345
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
156
Ut av medieskyggen

Ut av medieskyggen
Representasjon av funksjonshemmede i media

Hvor synlige er funksjonshemmede i norske medier? Og hvilke roller tildeles de?
Debatten om hvordan mennesker med funksjonsnedsettelser representeres i norske medier er i utvikling.

Forfatterne presenterer helt nye studier av den norske medie-dekningen av personer med nedsatt funksjonsevne. Boka gir et bredt bilde av nyhetsdekningen og endringer som har skjedd de siste tjue årene. I tillegg belyser den hvordan nyhetsredaksjoner og journalistutdanninger arbeider med rekruttering og bevisstgjøring av journalister og studenter. Forfatterne diskuterer blant annet hvorvidt det omdiskuterte underholdningsprogrammet Ingen grenser og sportsnyhetene fra Paralympics utfordrer eller bekrefter velkjente forestillinger om funksjonshemming.

Boka vil være særlig nyttig for studenter og forskere innenfor journalistikk, retorikk, pressehistorie og medievitenskap, for alle som arbeider innen helse- og sosialfeltet samt for ansatte og tillitsvalgte i funksjonshemmedes egne organisasjoner.

Elisabeth Eide er professor i journalistikk ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Jan Grue er postdoktor i sosiologi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Tonje Vold er førsteamanuensis i litteraturformidling ved Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
359,-