Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
649,-

Strategi

Strategi skiller seg fra andre bøker som omhandler strategi, ved at den gir en systematisk og helhetlig innsikt i strategiske beslutninger. I tillegg til beslutninger som omfatter produkter og markeder, viser boka hvordan strategi også innbefatter valg av ressurser og aktiviteter samt valg av organisasjon.

Boka gir en oversikt over teorier, analyser, prosesser og verktøy som til sammen danner grunnlaget for en helhetlig utvikling og gjennomføring av strategi. Strategi er fundert på forskning, men rettet mot praksis, det vil si hvordan gjøre strategi, og bygger på innsikt i bedrifters strategiske valg, utviklet gjennom mange år av ulike forskere verden rundt. De som har lest strategi før, vil gjenkjenne flere elementer. Samtidig er boka unik fordi den tar utgangspunkt i forskning utført på Institutt for Strategi og Entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI.

Ved å skille mellom ulike forretningsmodeller, er Strategi ikke bare relevant for industribedrifter, men også for bedrifter som leverer tjenester, baserer seg på kunnskap og opererer i nettverksmarkeder.  Strategi kan utføres i planlagte strategiprosesser, der strategiske analyser ligger til grunn for valg og implementering. Strategi utvikles også i lærende strategiprosesser, der den blir til gjennom eksperimentering eller som et resultat av valg tatt over tid.

Boka passer svært godt for handelshøyskolestudenter som tar innføringskurset i strategi. Den er også rettet mot andre studenter som leser strategifag eller trenger en oppfriskning av det. Boka er i tillegg aktuell for ledere og medarbeidere i privat og offentlig sektor.

Øystein Fjeldstad og Randi Lunnan er begge professorer ved Institutt for Strategi og Entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI. De er redaktører av og bidragsytere til bokas innhold. De øvrige bidragsyterne er alle ansatt ved samme institutt som bokas redaktører, og er førsteamanuensene Erik Aadland og Helen Loe Colman samt professorene Gabriel Benito og Torger Reve.

Forfattere:
ISBN:
9788245024319
Utgitt:
Utgave:
2
Sider:
350
Strategi