Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
kommer R for alle
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

Forventes utgitt 26.07.2024
425,-

R for alle
Innføring i programmering for kvalitative fag

R for alle er en innføringsbok i programmeringspråket R for humanister og samfunnsvitere. Den er for deg som vil lære å programmere litt, men som ikke har behov for å gå dypt inn i informatikkens eller statistikkens verden. Kanskje er du student på et humaniorafag, kanskje er du journalist, kanskje er du pensjonist som driver slektsforskning. Du har prøvd deg litt på koding tidligere, men falt av fordi læremateriellet var innrettet mot kvantitativ metode og dermed lite relevant for deg.

Denne boken gir en lettfattelig innføring i R med fokus på håndfaste, nyttige verktøy som du umiddelbart kan ta i bruk i ditt arbeid. Du vil lære å lage diagrammer, tegne egne kart, skrape nettsider, trekke ut tekst fra bilder, bygge nettsider, samt å analysere tekst, bilder, lyd og video på spennende nye måter. Eksemplene er hentet fra vikinghistorie, islandsk geografi, skandinavisk kvinnekamp, norske partiprogrammer, nazistpropaganda fra 1941, 1880-tallskunst og tidlige norske komponister. Boken innfører gradvis mer avanserte teknikker på en pedagogisk måte og er akkompagnert av en R-pakke som gjør det lett å laste ned eksempelkode. Boken egner seg både for fullstendige nybegynnere og for deg som allerede har programmert en stund.

Thomas Hegghammer er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oxford, hvor han blant annet underviser i programmering for kvalitativ forskning. I tillegg til sin forskning på militant islamisme har han publisert artikler om optisk karaktergjenkjenning og laget R-pakken `daiR`.
Forfattere:
ISBN:
9788245051827
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
464
R for alle