Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Premierommet
Forfattere:
(Illustratør)
ISBN:
9788272861499
Utgitt:
Utgave:
1
Premierommet

Premierommet
dikt om idrett

Les hva Nils Arne Eggen skriver om diktsamlingen: 

"Det er ikke kvardagskost med ei diktsamling som bare handler om idrett og sport. Vi blir ikke mindre nysgjerrige når det viser seg at dikteren har passert nitti år og vel så det. Lektoren og friluftsmannen Hans Kristiansen er da heller ingen vanlig Ola Nordmann. Han er mest en poetisk filosof. Imponerende nok har poeten fått med seg alle vesentlige utviklingstrekk og fenomener som på godt og vondt preger den moderne idretten. Alt fra Boklöv-stil, media-hysteri og persondyrking til doping og motorsport. 

Kristiansen har ståsted og erfaring utafor den tradisjonelle konkurranseidretten. Han er mer en naturidrettsmann i Nansens og Lövlands ånd. Derfor er idrettsgleden størst i dikta knytta til friluftsliv. Derfor er han som Ibsen  i de fleste dikta observatør og iakttaker. 

Med et lektoralt skråblikk retter han en kritisk, men likevel lun og humørfylt pekefinger mot den moderne konkurranseidretten. Derfor er denne diktsamlinga særdeles oppdragende og bør leses av alle utøvere og alle andre som er glade i idretten sin. Ironien er det viktigste virkemiddelet i en stil tett opp til aforismens korte, men fyndige tankespråk, og med en rekke mesterlige metaforer og andre uventa sammenlikninger og bilder. 

Hans Kristiansen debuterte i 1948 med samlinga Lilje i blekkhus. Det er fortsatt mange liljer i lektorens blekkhus."
Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
225,-