Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Oppgavebok til Diskret matematikk og lineær algebra
Forfattere:
ISBN:
9788276742893
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
216
Oppgavebok til Diskret matematikk og lineær algebra

Oppgavebok til Diskret matematikk og lineær algebra

Oppgavebok til Diskret matematikk og lineær algebra passer til læreboka Diskret matematikk og lineær algebra av Per-Even Kleive. Læreboka er en del av læreverket Matematikk for ingeniører, som er skrevet ut fra fagplanen i matematikk for ingeniørstudenter fra 1995.

Oppgaveboka følger kapitteloppbyggingen i læreboka og inneholder et rikt utvalg av øvingsoppgaver til hvert kapittel. Videre er det tatt med et kapittel med eksamensoppgaver fra noen høgskoler. Det er fasit til alle oppgavene. Boka avsluttes med eksamensoppgaver med fullstendige løsningsforslag.

Læreboka Diskret matematikk og lineær algebra har to hovedemner. I delen om diskret matematikk gis en relativt enkel innføring i logikk, mengdelære og bevisteknikk, etterfulgt av kombinatorikk og differenslikninger av første og andre orden. Det er også tatt med et kapittel om komplekse tall. Den andre delen omhandler matriser og determinanter og viser hvordan disse kan brukes i både praktiske og rene matematiske sammenhenger.

Innholdet i de fleste kapitlene bygger på matematikk fra grunnkurset i den videregående skolen. Boka kan derfor også være av interesse for studenter som ønsker en innføring i matematikkfagets egenart.Per-Even Kleive har hovedfag i matematikk og arbeider som høgskolelektor ved Høgskolen i Ålesund.

Hans Birger Drange er dr.philos og arbeider som førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen.

Jon R. Søyland er høgskolelektor i matematikk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
255,-