Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Norges Handelshøyskole i 75 år
Forfattere:
ISBN:
9788245011494
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
380
Norges Handelshøyskole i 75 år

Norges Handelshøyskole i 75 år
«en læreanstalt av høieste rang»

7. september 1936 åpnet Norges Handelshøyskole dørene for de første 60 studentene. Norge hadde nå fått sin handelshøyskole, på linje med andre industrialiserte land.

Denne boken beskriver NHHs historie gjennom de 75 årene fra 1936 til 2011. Det er en suksesshistorie. NHH har blitt en akademisk institusjon med høy anseelse.

Forfatterne forteller om høyskolens utvikling, i både nasjonal og internasjonal sammenheng. De ser på skolen i forhold til forsknings- og utdanningspolitikken, og relasjonene til næringslivet og det internasjonale akademiske miljøet. Det er et sentralt spørsmål hvordan Handelshøyskolen har klart å holde på sin selvstendighet.

Elisabeth Bjørsvik har doktorgrad i økonomisk historie fra Norges Handelshøyskole i 2005 med en avhandling om offentlige tjenester på 1800-tallet. Hun arbeider som forsker ved Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum.

Yngve Nilsen har doktorgrad i historie fra Universitetet i Oslo i 2001 med en avhandling om norsk klimapolitikk. Han har tidligere skrevet blant annet Statkrafts historie, Akademikernes Fellesorganisasjons historie og Forskerforbundets historie.

Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
589,-