Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Mobbing kan stoppes!
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
249,-

Mobbing kan stoppes!
Håndbok for skolen


Mobbing kan stoppes! skiller seg fra andre bøker om mobbing. Den inneholder en oppskrift på hvordan man avvikler mobbing i skolen og andre institusjoner. At man tidligere ikke har lyktes spesielt godt med å redusere mobbingen i norske skoler, kommer blant annet av en rekke feilaktige myter om mobbing og mobbingens aktører. Disse mytene tar forfatteren et oppgjør med i boken, og deretter beskriver hun steg for steg hva hver enkelt lærer må gjøre for å komme mobbingen i en klasse til livs.

Det krever en ukes konsentrert arbeid, men det er usedvanlig effektivt og en investering man får mye igjen for - både faglig og sosialt.

Boken henvender seg primært til lærere, rektorer, SFO-ledere og foreldre.

Helle Høiby er cand.ped.psyk og lærerutdannet. Hun har tjue års erfaring fra den danske folkeskolen, der hun i alle år har arbeidet med barns trivsel. Høiby driver en omfattende foredrags- og kursvirksomhet om mobbing og har dessuten arbeidet som autorisert psykolog siden 1997.

Helle Høibys lille bok gir en enkel og klar innføring i den forskningsbaserte kunnskapen om mobbing blant barn og unge. Den redegjør også for et praktisk og konkret opplegg som kan brukes for å løse mobbeproblem i en klasse. Den vil være et meget nyttig verktøy i den viktige kampen mot mobbing i skolen.
Dan Olweus, professor i psykologi

Anmeldelse av den danske utgaven av boken:

Helle Høibys bok anbefales på det sterkeste. Den er en kjærkommen håndbok for lærere og alle andre voksne som har sitt virke i skolen. Boken er anvendelig både når man har mistanke om at det foregår mobbing i klassen, og når man bare vil "ta temperaturen" på klassens sosiale liv. For alle oss andre er det en bok som minner oss om at det er vi som voksne som har plikt til å ta ansvar og handle i forhold til barn som ikke trives.
Vibeke Schmidt, sjefspsykologForfattere:
ISBN:
9788276749182
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
100
Mobbing kan stoppes!