Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Matglede i barnehagen
Forfattere:
ISBN:
9788245012798
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
164
Matglede i barnehagen

Matglede i barnehagen

God mat smaker godt. Små barn skal også ha gode smaksopplevelser. Måltider i barnehagen er en god anledning til hygge og sosialt samvær, men også en arena for læring. Det er mye et barn skal lære seg for å kunne spise, derfor er det viktig at personalet i barnehagen både er kjent med barns spiseutvikling og har kunnskap om mat.

I Matglede i barnehagen gir Guri Langholm og Elly Herikstad Tuset et innblikk i barns spise- og smaksutvikling og teori om ernæring og kosthold. De fleste kapitlene har nær tilknytning til praksis. I Matglede i barnehagen vil måltidets pedagogiske funksjon handle om å lære å spise variert mat og om matens opprinnelse, og ikke om å takke for maten og spise «pent». Målgruppen for denne boka er barnehagelærerstudenter og ansatte i barnehagen, og ellers andre som har ansvar for å servere mat til barn i barnehagen.


Elly Herikstad Tuset er høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har arbeidet 6 år i barnehage, blant annet som pedagogisk leder. Guri Langholm er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun arbeider også på Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo. Sammen har de holdt en rekke kurs innenfor temaet mat i barnehagen.


OMTALE:

«Vi vil absolutt anbefale denne boka til andre barnehager, fordi matgede i barnehagen har mye å si en vellykket barnehagehverdag.»
Pedagogisk bokorm

Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
449,-