Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Innbundet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
499,-

Leire og keramikk
Håndbok for studenter og lærere

Leire og keramikk – en håndbok for studenter og lærere gir eksempler på hvordan leire og keramikk kan brukes i undervisning med barn og ungdom.

Arbeid med leire stimulerer skapertrangen hos elever i ulike aldre. Med sine plastiske egenskaper åpner materialet for lek, nysgjerrighet og utprøving. Det innbyr både til egen fordypning og felles opplevelser.

I denne boka får leseren en innføring i teoretisk kunnskap og praktisk verkstedarbeid. Samtidskeramikk og kulturelle referanser setter bilder av elevarbeider i en større sammenheng og viser et levende fagfelt i stadig utvikling.

Åse Kvalbein er førstelektor i kunst og håndverk ved NLA Høgskolen i Bergen. Anne-Brit Soma Reienes er førsteamanuensis i kunst og håndverk på Institutt for kunstfag og kulturstudier ved Høgskolen i Innlandet, Hamar.


"Boka er banebrytende på flere måter. Den er innovativ. Som lærebok i høyere utdanning må den være forskningsbasert, og det er den. Den viser til teori og litteratur på en god måte, i tillegg brukes bilder av det ypperste av norsk kunsthåndverk. Etter norsk lov er kunstneriske verk sidestilt med forskning i kunstfagene og boka viser på en forbilledlig måte hvordan det er mulig å bygge sammen politiske strategier fra Norske kunsthåndverkere, pedagogiske kvalitet fra lærerutdanning og det beste fra kunsthåndverkfeltet. Det er en utfordring å gjøre noe som er like bra etter dette. Boka har satt en ny standard."
Arild Berg, professor i kunstnerisk utviklingsarbeid innen feltet design, kunsthåndverk og kunst, OsloMet


Forfattere:
ISBN:
9788245026917
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
232
Leire og keramikk