Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet
Forfattere:
(Illustratør)
ISBN:
9788245012217
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
333
Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet

Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet

Klinisk undersøkelse er helt sentralt ved diagnostikk av plager fra bevegelsesapparatet. Det finnes et stort antall undersøkelser for de ulike kroppsregionene, noe som kan være forvirrende for mange. Undersøkelsene som presenteres i denne boken, er sentrale for alle faggrupper som jobber med muskel- og skjelettplager. De utvalgte testene tilfredsstiller så langt som mulig vitenskapelige kriterier. Litteratursøkene er supplert med gjennomgang av relevante lærebøker og erfaringsbasert kunnskap fra forfatterne, som til sammen har godt over 100 års yrkeserfaring på dette feltet. Torstein Husby og Tomm Kristoffersen har gitt viktige bidrag til kapitlene om albue, hånd og fot.

Målgruppen for boken er alle som arbeider med diagnostikk og behandling av muskel- og skjelettlidelser eller driver studier på dette området. Hovedmålsettingen med denne boken er å bidra til at valg, utførelse og tolkning av kliniske undersøkelser skal bli så lik som mulig.

Boken har en tilhørende nettressurs der undersøkelsene vises kort i videoer med samtidig forklaring slik at en lett skal kunne se utførelsen i praksis.

Niels Gunnar Juel er spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering og seksjonsoverlege ved Oslo universitetssykehus. Han underviser studenter, fysioterapeuter og leger om bevegelsesapparatet og driver aktiv forskning. Han har også utgitt en lærebok i fysikalsk medisin (2007).

Tom Clement Ludvigsen er spesialist i ortopedi og seksjonsoverlege ved Oslo universitetssykehus. Han underviser leger under spesialisering og ferdige spesialister i inn- og utland i skulder-, hofte- og knekirurgi og driver aktiv forskning.

Hans Petter Faugli er fysioterapeut og manuell terapeut og arbeider ved Abildsø Fysio- & Manuellterapi. Han har i en årrekke holdt kurs for fysioterapeuter i manuell terapi, medisinsk treningsterapi og idrettsmedisin. Han har deltatt i flere forskningsprosjekter og er hovedforfatter av en lærebok om medisinsk treningsterapi (1994).

Tomt hos leverandør, ny melding ventes
499,-