Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Hvitsnippkriminalitet og samfunnsansvar
Forfattere:
ISBN:
9788274775497
Utgitt:
Utgave:
1
Hvitsnippkriminalitet og samfunnsansvar

Hvitsnippkriminalitet og samfunnsansvar

"Jeg stoler på at jeg får en rettferdig behandling i retten og blir frifunnet for det meste." - Leif Ivar Kristiansen

Leif Ivar Kristiansen, president i Hells Angels MC Norway, ble i mai 2011 dømt til fire år og 9 måneder i fengsel for grov narkotikaovertredelse,grovt ran og bruk av trusler.

"Du smugler ikke stoff over grensen fordi det er spennende, du gjør det fordi det er mye penger i det. Styggmye penger." - Frank Murud

Frank Murud, tidligere eiendomssjef i Undervisningsbygg, ble i mars 2010 dømt til syv års fengsel for grov utroskap, dokumentfalsk og korrupsjon.

Næringslivsledere liker å stå frem som samfunnsengasjerte og ansvarlige. Samfunnsansvar brukes ofte som et verktøy for å bygge bedriftens omdømme. Gottschalk viser at bedrifter som rammes av hvitsnippkriminalitet ofte er mer opptatt av å redde sitt eget rykte enn å oppklare og rydde opp i ulovlige forhold. Norske myndigheter har tydelig markert næringslivets samfunnsansvar: Toppledere og ressurspersoner som advokater og revisorer skal ta hensyn til samfunnets beste i sine analyser og handlinger. Gottschalk spør om hva som skjer når personer i lederposisjoner gjør stikk motsatt og misbruker stillingene sine til egen eller bedriftens vinning.

Forfatteren drøfter vekselvirkninger mellom samfunn og bedrifter, og gir en rekke eksempler på domfelte hvitsnippkriminelle i Norge de siste årene

Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
639,-