Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Globalisering i Norge
Forfattere:
ISBN:
9788245003659
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
182
Globalisering i Norge

Globalisering i Norge
Politisk, kulturell og øknonomisk suverenitet i endring

Boken gir en ny, brukervennlig innfallsvinkel til studiet av globalisering. Samtidig introduseres leseren til tre ulike fagtradisjoner innen samfunnsvitenskap: statsvitenskap, sosiologi og samfunnsøkonomi. Forfatterne beskriver hvordan samfunnsvitenskapens utvikling har vært forankret i en kontekst som er sterkt preget av nasjonalstaten. Dominerende analytiske perspektiv brukes for å belyse den nasjonsbaserte tilnærmingen innenfor hvert av disse fagområdene. Gjennom empiriske eksempler vises det hvordan globaliseringen endrer verden og utfordrer vår tillærte, nasjonsbaserte forståelse av den. Boken gir leserne mulighet til å se hvordan suverenitet sakte, men sikkert, blir utfordret og gjenskapt på nye nivåer. Og sist, men ikke minst, oppfordrer den leserne til både å forstå og påvirke utformingen av suverenitetens nye drakt.

Anne Margrethe Brigham er førsteamanuensis i statsvitenskap ved NTNU og har flere års erfaring fra forskning og undervisning innen globaliseringsfeltet.

Jonathon W. Moses er professor ved NTNU og har flere års erfaring fra forskning og undervisning innen globaliseringsfeltet.

Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
405,-