Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Ett barn - to hjem
Språk
Bokmål
Format

Pakke

På lager - sendes nå
359,-

Ett barn - to hjem
Skolepakke med forskningsbasert materiell om barn og samlivsbrudd

Materiellet bygger på forskning av Ingunn Størksen og utgår fra Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger.

Skolepakken består av
  • Bildeboka Koalabjørnens hemmelighet (48 sider)
  • Veileder for barnehageansatte - om barn og samlivsbrudd (39 sider)

Koalabjørnens hemmelighet er primært skrevet for barn i barnehagealder, men også yngre skolebarn kan ha god nytte av den. Fortellingen kan hjelpe alle barn til å forstå hva et samlivsbrudd kan innebære, og godta ulike familieformer.

I fortellingen møter vi Sigrid på seks år. Hun opplever at mamma og pappa flytter fra hverandre, og at pappa får en ny familie. Sigrid er både sint og lei seg, og synes det er vanskelig både i barnehagen og hjemme. Farfar gir henne en koalabjørn som blir veldig viktig for henne. Farfar forteller at koalabjørnen og ungen på ryggen er en familie som alltid vil høre sammen – akkurat som Sigrid og hennes egen familie. Veilederen presenterer vikitige forskningsfunn om små barn og samlivsbrudd, og gir forslag til tiltak som de voksne i barnehagen/skolen kan gjennomføre.

Boka formidler en parallell historie til det noen barn opplever.
Slike historier kan åpne opp for samtale omkring vanskelige temaer.
Fortellingen inneholder også symbolikk som kan åpne opp for at barn ser mulighet for en trygg og god fremtid selv om foreldrene går fra hverandre. Det viktigste rådet til voksne som leser sammen med barnet, er å være lydhøre for barnets responser og reaksjoner. Det finnes ikke riktige og feil reaksjoner ved samlivsbrudd. Det er det eneklte barns opplevelse som er viktig. Voksne kan hjlepe til å akseptere, forstå og mestre egne følelser og reaksjoner.

Vi har også laget en fin koalabjørn som hånddukke som kan kjøpes separat.
Forfattere:
ISBN:
9788283722802
Utgitt:
Utgave:
1
Ett barn - to hjem