Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
kommer Digitalisering for økonomer, e-bok
Språk
Bokmål
Forventes utgitt 24.12.2023
409,-

Digitalisering for økonomer, e-bok
En innføring til informasjonsteknologi og forretningssystemer

Bokens første del gir innblikk i teknologien som systemene er bygget på. Hovedtema er datamaskinen, databaser, datanettverk, internett og web. Denne delen introduserer også aktuelle temaer som kunstig intelligens, maskinlæring og store data. 

Bokens andre del gir en oversikt over ERP- og andre forretningssystemer. Hovedperspektivet er hvordan systemene støtter forretningsprosesser for å oppnå effektivisering og kostnadsbesparelser samt hvordan dette gir konkurransefortrinn og gevinster i form av bedre beslutninger og styring. I denne delen presenteres systemer som støtter prosesser innen logistikk og produksjon, salg og markedsføring, personalhåndtering, og regnskap og økonomistyring. Datasikkerhet og sårbarhet knyttet til virksomheter samt personvern er også viktige temaer som blir gjennomgått. 

Boken er primært skrevet for økonomistudenter på bachelornivå, men passer for alle som ønsker å få en helhetsforståelse av hva IT og informasjonssystemer er og innebærer, og hvordan digitalisering påvirker virksomheter og arbeidsliv. 

Øystein Amland er sivilingeniør fra NTNU og har en høyere avdelingseksamen, spesialfag bedriftsøkonomisk analyse, fra NHH. Han har vært systemutvikler og prosjektleder i flere IT-selskaper og bedriftsrådgiver i Deloitte Consulting. Amland har bransjeerfaring fra industriselskaper, handelsbedrifter, banker, energiselskaper, teleselskaper og offentlige institusjoner. De siste årene har han vært høgskolelektor ved Høgskulen på Vestlandet og hatt ansvar for og undervist i datafag og bedriftsøkonomiske fag.
Forfattere:
ISBN:
9788245039764
Utgitt:
Utgave:
1
Digitalisering for økonomer, e-bok