Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Barnehagelærer - fag og politikk
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
459,-

Barnehagelærer - fag og politikk
Fag og politikk

Barnehagen er i en brytningstid og i ferd med å etablere seg som grunnmuren i barns utdanning. Siden 2005 har barnehagen vært underlagt Kunnskapsdepartementet, og i 2009 fikk alle barn rett til en barnehageplass. I 2012 fikk Utdanningsdirektoratet i oppgave å forvalte og utvikle barnehagen. Hvilken rolle spiller omsorg og læring i dagens barnehage?

Barnehagelærer fag og politikk er en revidert utgave av Førskolelæreren i den nye barnehagen fag og politikk (2007). Denne reviderte utgaven løfter fram de politiske og faglige veivalgene i barnehagesektoren de senere årene. Forfatterne har satt søkelyset på barnehagens oppdrag og samfunnets forventninger til barnehagelærere.

Barnehagelærer fag og politikk drøfter noen dilemmaer ved barnehagens nye status som utdanningsinstitusjon. Forfatterne ønsker å bidra til større profesjonsbevissthet blant barnehagelærere, og skape interesse for barnehagepolitikk.

Mimi Bjerkestrand er tidligere leder i Utdanningsforbundet, nå rektor ved Slettebakken skole i Bergen. Hun er utdannet førskolelærer og har tidligere arbeidet som pedagogisk leder og styrer.

Turi Pålerud er politisk rådgiver i Utdanningsforbundet. Hun er utdannet førskolelærer, har hovedfag i pedagogikk og har arbeidet som høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo. Hun har også praksis fra barnehage.

Louise Birkeland var førstelektor i pedagogikk ved Høgskolen i Bergen.

Turid Thorsby Jansen er førstelelektor i pedagogikk ved Høgskolen i Vestfold.

Thomas Moser er professor ved Høgskolen i Vestfold.

Kristin Rydjord Tholin er førstelektor i pedagogikk ved Høgskolen i Vestfold.

 


Forfattere:
(red.)
(red.)
(Illustratør)
ISBN:
9788245015140
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
197
Barnehagelærer - fag og politikk