Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Kjøttfagene
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
569,-

Kjøttfagene
Pølsemakerfaget, kjøttskjærerfaget og slakterfaget vg3

Denne boka er ei felles lærebok for de «industrielle kjøttfagene»: pølsemakerfaget, kjøttskjærerfaget og slakterfaget. Den er skrevet for elever på Vg3 og for lærlinger i bedrift.

Pølsemakeren lærer om produksjon av farsevarer, om røyking og koking, om hjelpe- og tilsetningsstoffer om salting og om bruk av tarmer i pølseproduksjonen. Også kalkulasjon og prissetting av produkter er et viktig tema. Kjøttskjæreren lærer om råvarer og produksjon, mens slakteren blant annet lærer om transport og slakting, ulike slaktedyr, slaktedyras anatomi, behandling av kjøtt og sporing. Noen tema er felles for alle de tre kjøttfagene. Det gjelder bruk av emballasje, hygiene og internkontroll.

Jan Idsøe har bakgrunn både som butikkslakter, pølsemaker og kjøttskjærer og har lang og bred arbeidserfaring i kjøttbransjen. Han har i en årrekke vært faglærer i kjøttfag ved Godalen videregående skole.

Steinar Moe har bakgrunn som kokk, pølsemaker, slakter og kjøttskjærer. Han arbeider i dag som slakter og kjøttskjærer ved Norturas småfe- og storfeanlegg i Trøndelag. Han har mangeårig erfaring innen fagopplæring i kjøttfag og som medlem i flere fagnemder innen kjøttfagene.

Forfattere:
ISBN:
9788245013153
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
282
Verk:
Restaurant og matfag
Kjøttfagene